Muğla Newrozu: Var olma mücadelesi yürütüyoruz

Muğla’nın Milas ilçesinde kutlanan Newroza katılan İzmir milletvekili İbrahim Akın, Demirci Kawaların mücadelesini sürdürdüklerini dile getirerek, “Bu seçimler tekçi, ırkçı, Kürt düşmanı mevcut iktidara karşı mücadele günüdür” dedi.

MUĞLA'DA NEWROZ

DEM Parti Muğla İl Örgütü, Newrozu “Rabe dema azadî û serkeftinê ye” şiarıyla Milas ilçesinde bulunan kapalı pazar alanında kutladı. Kutlamaya DEM Parti İzmir milletvekili İbrahim Akın ile DEM Parti Kadın Koordinasyonundan Fulya Erdoğan'ın yanı sıra kentte bulunan demokratik kitle örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Özgürlük ve demokrasi şehitleri için saygı duruşunda bulunulduktan sonra söz alan DEM Parti Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayları Candan Süsoy ve Yusuf Uludağ, DEM Parti İl Eşbaşkanı Neslişah Çetinkaya ve DEM Parti Kadın Koordinasyonu Üyesi Fulya Erdoğan birer selamlama konuşması yaparak Newrozu kutladı. 

DEM Parti milletvekili İbrahim Akın, Demirci Kawaların mücadelesinin bugün Çağdaş Kawalar ile devam ettiğini dile getirdi. Günümüz iktidarının Dehak ile benzerliğinin çok fazla olduğunu vurgulayan Akın, "Bugünkü zalim iktidar, eşit yaşam hakkımızı yok etmeye çalışıyor. Kürdistan coğrafyasında her yerde savaş hazırlığı yapıyorlar. Biz ise Anadolu’nun bütün renkleriyle tarihten bu yana var olma mücadelesini yürütüyoruz. Her zaman onurlu barıştan yana olduk” dedi.

Akın, 31 Mart yerel seçimlerine dair ise şu mesajı verdi: "Bu seçimler, saray rejiminin mevcut durumunu aşağı çekecek; tekçi, ırkçı, Kürt düşmanı mevcut iktidara karşı mücadele günüdür. Özgürlük için demokrasi için kazanmak istiyoruz. Muğla’da, Milas’ta, Bodrum’da adaylarımıza sahip çıkacağız.”

Konuşmaların ardından Newroz ateşi yakıldı. 

Etkinlik sanatçılar Koma Serhat, Ahmet Ömür, Xece Rojdem ve Ahmet Deng'in seslendirdiği şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla son buldu.