"#nazialmanya" etiketini AKP açtırmış!

Sol Parti'nin soru önerisine yanıt veren hükümet, 16 Nisan referandumu sırasında sosyal medyada açılan "#nazialmanya" ve #nazihollanda" etiketlerinin de AKP hükümetinin eliyle açıldığını bildirdi.

Alman hükümeti AKP iktidarının birçok kurum ve kanal ile hala Almanya'yı etkileme faaliyetlerini sürdürdüğünü açıkladı. Sol Parti'nin soru önerisine yanıt veren hükümet, 16 Nisan referandumu sırasında sosyal medyada açılan "#nazialmanya" ve #nazihollanda" etiketlerinin de AKP hükümetinin eliyle açıldığını bildirdi.

Merkel hükümeti ve Erdoğan iktidarı arasındaki gerginlik ve krizlerin son bulması için başlayan "yumuşama" sürecine rağmen Ankara'nın Almanya'yı hala etkilemeye çalıştığı bizzat Berlin tarafından itiraf edildi.

Federal Meclis'teki Sol Parti grubunun AKP'nin Almanya'daki faaliyetlerine ilişkin yönelttiği soru önerisine yanıt veren Merkel hükümeti, AKP'nin birçok kurum, kuruluş, organizasyon ve değişik kanallarla Almanya'yı etkilemeye çalışmaya devam ettiğini bildirdi.

"Türk hükümetinin amacı burada yaşayan 3 milyondan fazla Türk kökenli vatandaşı etkilemektir" yanıtını veren federal hükümet, AKP hükümetinin bu konudaki çabalarını 15 Temmuz 2016 darbe girişimi ardından artırdığına dikkat çekti.

KONSOLUSLAKLAR, DİTİB VE UETD

Federal hükümetin yanıtında AKP hükümetinin Almanya'daki Türkiye kökenli vatandaşları etkileme, onları kendi "yandaşı" yapma faaliyetlerini ise Türkiye'nin resmi temsilcilikleri (büyükelçilik ve konsolosluklar), Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ve Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) yoluyla gerçekleştirdiği anlatıldı.

AKP iktidarının "Türk diasporası" alanındaki faaliyetleri için birçok yol ve yöntem kullandığına dikkat çekilirken, bunların başında klasik yöntemler dışında internet yayıncılığı gibi modern sayılacak kanalları da AKP tarafından yaygınca kullandığı belirtildi.

"HACK GRUBUNU ANKARA'DAN YÖNETİLİYOR"

Federal hükümetin yanıtında ayrıca 16 Nisan referandumu öncesinde Almanya'nın AKP'nin mitinglerini yasaklaması sonrası başlayan kriz sırasında Almanya'da tanınmış kişi ve kuruluşların sosyal medya hesaplarının da AKP'nin eliyle ele geçirildiğini bildirdi.

O dönem aralarında Boris Becker, Borussia Dortmund ve Uluslararası Af Örgütü'nün de bulunduğu birçok hesabı ele geçiren Ankara merkezli "Cyber-Warrior Akıncılar Türk hack grubu" bu hesaplarda "#nazialmanya" ve #nazihollanda" etiketlerini paylaşmıştı.

"Cyber-Warrior hack grubu"nun 2001 yılında kurulduğunu hatırlatan federal Alman hükümeti, bu grubun amacını şöyle açıkladı: "İnanç ve Ahlaki değerlerimize yapılan saldırılar ve devletimiz aleyhtarı eylemler karşısında sanal alemde mücadele eden hacktivist bir gruptur."

Özellikle 15 Temmuz 2016 sonrası aktif olan bu hack grubu hacklediği hesaplarda "Uzun Adam’a selam olsun" başlığı altında Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın okuduğu İstiklal Marşı eşliğindeki "Millet Eğilmez" videosunu paylaşıyor.

'NAZİSİNİZ' SÖZÜNE RAĞMEN İLİŞKİLER KALDIĞI YERDEN...

16 Nisan 2017 günü yapılan referandum için Hollanda, Avusturya, Belçika, Almanya, İsveç, İsviçre, Danimarka, Norveç gibi ülkeler Erdoğan rejiminin miting yapmasına izin vermedi. Yasaklar serisi Almanya’nın Gaggenau kentinde, Türk Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın konuşma yapacağı mitingin yasaklanması ardından başladı.

Bunun üzerine başta Erdoğan olmak üzere AKP'li bakanlar Avrupa ülkelerini Nazi olmakla suçlamıştı. Ancak Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinin tepkisini çeken bu hakaretlere rağmen Merkel hükümeti, geçtiğimiz aydan itibaren tekrar Erdoğan iktidarı ile yeniden temas kurmaya başladı.