Newroz şehidi Zekiye Alkan’ın mezarı ziyaret edildi

TJA, DBP, Barış Anneleri, ANYAKAYDER ve DEM Parti üyeleri, Newrozun sembol isimlerinden Zekiye Alkan’ın mezarını ziyaret etti. Anmada "O'nun ve yoldaşlarının izindeyiz" mesajı verildi.

ZEKİYE ALKAN ANILDI

Tevgera Jinên Azad (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Barış Anneleri, Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (ANYAKAYDER) ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İzmir İl Örgütü, 1990 Newrozunda Amed Surlarında bedenini ateşe veren Zekiye Alkan’ı Bornova’da bulunan mezarı başında andı. Alkan’ın mezarına yapılan ziyarette sık sık “Newroz pîroz be”, “Şehid namirin” ve “Bijî Newroz” sloganları atıldı.

Anmada söz alan TJA aktivisti Emine İnan, “Biliyorsunuz o sene Nisebîn’de birçok insan şehit oldu. Bu da Zekiye’yi çok etkiledi. Kürt halkı üzerinde büyük bir baskı, imha ve inkar politikası vardı. Bu politikalar en çok da kadınlar üzerinden yürütülüyordu, Zekiye de etkilendi. Amed Surlarına gidip tüm kadınlara ve Kürtlere çağrıda bulundu. ‘Ben bu zulmü ve baskıyı kabul etmiyorum. Kürt kadınların ve Kurdistan’ın sesi olacağım. Amed surlarında bedenimi ateşe vereceğim’ dedi. Zekiye’nin mesajı 1990’dan bu yana bize bir miras oldu. Biz, Zekiye ve onun yoldaşlarının izindeyiz. Her daim onları hatırlayacağız. Bu bilinçle biz de zulüm, yok etme karşısında mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.