Osmaniye'deki tutsaklar: Kolonlar zarar gördü, ölüme terk edildik

Osmaniye 1 No’lu T Tipi Cezaevi’ndeki tutsaklar, deprem nedeniyle kolonların hasar gördüğünü belirterek, "Ölüme terk ediliyoruz" dedi.

Osmaniye 1 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki tutsaklar, dün Hatay merkezli meydana gelen 6.4 ve 5.8 şiddetindeki depremlerin ardından, bugün yakınlarıyla telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede depremden dolayı cezaevinin kolonlarının hasar gördüğünü belirten tutsaklar, kamuoyuna duyarlılık çağrısı yaptı.

Tutsak İsa Aydoğan, ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde adli tutukluların başka cezaevine tahliye edilmesine rağmen, kendisi ve arkadaşı Turan Arslan'ın hasarlı kolonları olan cezaevinde tutulduğunu belirtti.

Aydoğan, şunları söyledi: "Biz burada 7.7 ve 7.6 depremlerini de gördük. Üzerine de artçılar yaşandı. Afet bölgesi olduğu için birçok bölge boşaltıldı. Sadece biz burada tutuluyoruz. Şu an can güvenliğimiz yok. En son 6.4 deprem oldu. Koğuşta ciddi çatırdamalar meydana geldi. Koğuş kolonlarında çatlaklar var. Kimse bizimle ilgilenmiyor. İnsan yaşamı üzerinden kumar oynuyorlar. 'Burası güvenlidir' diye garanti verilmez. Bunun garantisini kim veriyor? Bize bir şey olursa buranın memurları sorumludur. Bizi bile bile ölüme terk ediyorlar.”