PÎK’ten Roboskî açıklaması

Partiya Îslamiya Kurdistan(PÎK) Roboski Katliamı’nın 11.yıl dönümü vesilesiyle bir açıklamaya yayınladı.

Şırnak’ın Uludere ilçesinin Roboskî köyünde 28 Aralık 2011’de Türk devletin savaş uçaklarının bombardımanı sonucu 19’u çocuk 34 kişinin katledilmesinin 11’inci yıl dönümünde katliam kurbanları PİK Genel Başkanı Hikmet Serbilind tarafından yapılan yazılı açıklama ile anıldı. Açıklamada, 34 Kürt insanın savaş uçakları tarafından hunharca katledildiği belirtilerek, “Roboskî katliamının üzerinden 11 yıl geçtiği halde, acılı ailelerin hukuk mücadelesinden bir sonuç alınmadı. Çünkü Türk devleti tarafından Kürt halkına karşı yapılan zulüm ve katliamlar mübah görülüyor hukuk adına bütün hukuksuzluklar işleniliyor. Roboskî katliamı Kürtler kardeşimizdir diyen AKP iktidarı döneminde yaşandı ve halende Roboskî katliamı için hukuk devre dışı kalmıştır” denildi.

AKP/MHP faşist iktidarının her yerde Kürt halkına ve kazanımlarına karşı kirli bir savaş başlattığına dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Ne yazık Kemalist rejim kuruluşundan bugüne kadar Kürt halkına karşı hak ve hukuk işlenmediği gibi, her iktidar tarafından inkar ve yok etme politikası uyguladı. T.C. devletinin Kürt Milletine karşı olan düşmanlığı yalnız Türkiye sınırları içerisinde değil Kürt milletinin yaşadığı her yer de devam ediyor. Türk devleti Kürt milletine karşı gerçekleştirdiği katliamlarla yüzleşmediği müddetçe Türkiye ve Kurdistan’a huzur gelmez ve Kürt meselesi de çözülmez” dedi.

Açıklamanın devamında PÎK olarak Türk devletinin Roboskî’de Kürt halkına karşı işlediği katliam kınanırken, “Türk devleti tarafından Roboskî ve halkımıza karşı yapılan bütün katliamları şiddetle kınıyoruz. Roboskî’yi unutmadık ve unutmayacağız” denildi.