PİRHA muhabiri Diren Keser’in tutuklanması protesto edildi

Pir Haber Ajansı (PİRHA) muhabiri Diren Keser’in tutuklanması ardından Dersim’de meslektaşları bir protesto eyleminde bulundu.

Diren Keser’in kesinleşen hapis cezası Yargıtay tarafından onaylandıktan sonra tutuklandı.

Diren Keser’in tutuklanmasını protesto etmek amacıyla Sanat Sokağı’nda gerçekleştirilen açıklamaya, Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda gazeteci katıldı.

Açıklama sırasında sık sık “Özgür basın susturulamaz” sloganı atıldı. Açıklamayı yapan PİRHA muhabiri Eyüp Hanoğlu, ifade özgürlüğünün demokratik bir toplum için “olmazsa olmaz” olduğunu belirtti.

Hanoğlu, “Meslektaşımız ve mesai arkadaşımız Diren Keser’e verilen ceza esasında özgür basına, doğru habere, muhalefetin sözüne, habercilik kimliğine verilmiş bir cezadır. Cezaevine girecek bir insanı, en azından hazırlık ve ailesinin temel ihtiyaçlarını gidermesi için birkaç gün müsaade tanımadan apar topar alıp cezaevine göndermek, kelimenin tam anlamıyla zulümdür. Bunu hiçbir kitap, hiçbir inanç kabul etmez. Düşünce ve ifade özgürlüğü engellenemez. İnsani ve vicdani değerler bu kadar ayakaltına alınamaz. Özgür basın susturulamaz” dedi.