Pankartı söken görevliler Emine Şenyaşar’ı yere düşürdü

Adalet Bakanlığı’nın demir parmaklıklarına asılan “5 yıldır sadece adalet istiyoruz” yazılı dövizi söken kapıdaki görevliler, Emine Şenyaşar’ı da yere düşürdü.

ADALET NÖBETİ

AKP eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından 14 Haziran 2018 tarihinde eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar’ın saldırıda yaralı kurtulan oğlu ve aynı zamanda Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Riha Milletvekili Ferit Şenyaşar ile Ankara’ya taşıdıkları Adalet Nöbeti, 69’uncu gününde. Şenyaşar ailesi Bakanlığın dış demirlerine “5 yıldır sadece adalet istiyoruz” yazılı pankartını yine astı. Pankartı sökmeye çalışan güvenlik görevlileri Emine Şenyaşar’ın tekerlekli sandalyesinden düşmesine neden oldu.

‘KALKIN, GELİN BU ZULMÜ BİTİRİN’

Olay esnasında, Ferit Şenyaşar Bakanlığa haykırarak Adalet Bakanı’na seslenerek, “Çık artık karşıma, çıkamayacaksan da istifa et. Adalet Bakanı katilleri koruyor, katilleri arkasında saklıyor” dedi. Yanına gelen polisler kendisine bunun suç olduğunu belirttiğinde, Şenyaşar, “Bu yaşananlar suç değil mi? Ben bir muhatap istiyorum. Adalet Bakanı sorularıma cevap vermek zorunda, Bakanlığa saklanmasın” diyerek tepki gösterdi. 

‘ARTIK GELİN BU ZULMÜ BİTİRİN’

O sırada yerde haykıran Emine Şenyaşar, yaşadıklarını anlatarak çevreden geçenlere şöyle seslendi: “Kalkın, kalkın artık gelin, bu zulmü bitirin.”

PANKARTI YENİDEN ASTI

Sonrasında Ferit Şenyaşar pankartı alarak yeniden astı ve eylemine devam ederken yaşananları anlattı. Şenyaşar, “Her zamanki gibi pankartın bir tarafını demir parmaklıklara bir tarafını tekerlekli sandalyeye astık. Sonrasında güvenlik görevlileri bir bıçakla asılan pankartı demir parmaklıkların ardından kesti. O sırada diğer ucu annenin tekerlekli sandalyesine bağlı olduğu için pankartı çektiğinde annenin yere düşmesine sebep” oldu dedi. 

‘BU KATLİAMI KİM KABUL EDEBİLİR?’

Pankartı Ferit Şenyaşar astıktan sonra tekrar almaya çalışan güvenlik görevlileri ve Bakanlık görevlileri Emine Şenyaşar'ın elinde tuttuğu dövizi aldığı için Ferit Şenyaşar kapısı kilitlenen adalet bakanlığının demir parmaklıklarının üzerinden atlayarak içeriye girdi. Şenyaşar, dövizi aldıktan sonra elinde tutarak, "Kim kabul edebilir bu katliamı, ‘ailemizden biri katledilse biz bunu kabul ederiz’ derlerse bırakırız bu eylemi" diye tepki gösterdi