PKK milyonlara ulaştı

PKK’nin 45. yıl dönümünü kutlayan HPG ve YJA Star gerillaları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kurduğu PKK’nin bugün milyonlara ulaştığını belirtti.

PKK, kuruluşundan bu yana çok büyük başarılara imza attı. Bunun karşılığında birçok kahraman hayatını feda etti, çok ağır bedeller ödendi. Bugün Kurdistan dağlarında Türk devletinin saldırılarına karşı hala büyük bir direniş sergileniyor.

HPG gerillası Egîd Serhildan, Êrîş Koçer ve YJA Star gerillası Gerîlla Şoreş, PKK’nin 45. yıl dönümüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


PKK’nin 45. kuruluş yıl dönümünü kutlayan HPG’li Egîd Serhildan, “PKK bir grupla başladı fakat daha sonra milyonlara ulaştı. Kadın ordusunun kurulması başta olmak üzere birçok kazanım sağlandı. Bütün bunlar Önder Apo'nun ve şehitlerin emekleri sayesinde oldu. Bugün Önder Apo'nun fikir ve felsefesi tüm dünyaya yayıldı. PKK'nin kuruluşuyla birlikte Kürt halkı yoktan var edilmiştir. Rêber Apo, bu halk özgürleşene kadar mücadelemize devam edeceğiz dedi. Mücadelenin bu kadar büyümesinin ardından düşman Önderliğimizi esir aldı. Önder Apo bundan dolayı bugün ağır bir tecrit altında. Hedefimiz Kürt halının ve Rêber Apo’nun özgürlüğünü sağlamak” diye konuştu.


PKK’nin kurulmasının Kürt halkı için büyük bir anlam ifade ettiğini söyleyen YJA Star’lı Gerîlla Şoreş, “Partimiz, Kürt halkının dirilişinin partisi oldu. PKK bir grup olmaktan çıkıp Zilan, Egîd gibi binlerce kahraman yarattı. PKK, Önder Apo'nun ve şehitlerin çabalarıyla bu noktaya geldi, daha da büyüyeceğine, daha da yükseleceğine inanıyoruz. Şu anda savaş Medya Savunma Alanlarında devam ediyor. Gerillanın bu savaşta sergilediği direniş bizi zafere götürecektir. YJA Star gerillaları olarak mücadelemizi en üst düzeyde sürdüreceğiz. Kahraman şehit yoldaşlarımız verdikleri mücadele ile direniş çizgimizin sembolü oldular. Bizler de zafere ulaşana kadar üzerimize düşen tüm sorumluluklarımızı yerine getireceğiz” dedi.


PKK’nin zorlu koşullarda kurulduğunu söyleyen HPG gerillası Êrîş Koçer ise şunları belirtti: “PKK, Rêber Apo ve yoldaşlarının büyük emekleriyle kuruldu. İmkansızlıklar içinde kurulan PKK bugün binlerce militana ve milyonlarca sempatizana ulaştı. Zorlu şartlara rağmen büyük başarılar sağlayan PKK, Kürt halkı başta olmak üzere tüm halklara umut oldu. Bizler de büyük emekler veren Rêber Apo ve şehit yoldaşlarımızın izinden gidecek ve mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Medya Savunma Alanları’nda Türk devletinin saldırılarına karşı yoldaşlarımız savaş tünellerinde büyük bir direniş sergiliyor. Kurdistan özgürlük gerillasının verdiği bu direniş zafere ulaşacaktır. Şehitlerimizin bize bıraktığı direniş mirasına sahip çıkacağız ve Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlayacağız.”