Polis Hatay'da Sevgi Parkı'nı boşaltmaya çalışıyor

Polis, Hatay'da kurumlar ve gönüllülerinin çadırlarının bulunduğu Sevgi Parkı'nın boşaltılmasını istedi.

Mereş merkezli 11 ilde yaşanan deprem sonrası, yıkımın büyük olduğu Hatay'ın Defne Belediyesi sınırlarında bulunan ve gönüllülerin, İBB çalışanlarının, TTB, TÖP ve Halkevleri'nin çadırlarının bulunduğu Sevgi Parkı'na sabah saatlerinde gelen polis, alanın boşaltılmasını istedi.

Sevgi Parkı'nda ilk günlerden itibaren bulunan gönüllülerden aldığımız bilgilere göre, polisin sözlü yaptığı tebligatın resmi olarak yapılmasının istendiği belirtildi.
Polisin parkta bulunan gönüllülere, "Size yer göstereceğiz, burada Kızılay yemek dağıtımı yapacak" dediği ancak yer göstermediği öğrenildi.

Gönüllülere akşama kadar süre verilirken, sağlık çalışanlarının getirdiği konteyner ya da gönüllülerin depremzedeler için oluşturduğu yaşam alanlarının ne olacağına dair ise herhangi bir bilgi verilmedi.

HATİMOĞULLARI: ÇADIRLARI DAĞITMAK İSTİYORLAR

HDP Milletvekili Tülay Hatimoğulları ise şunları söyledi:

"Sevgi Parkı ile ilgili Barış  Atay, TİP, TÖP ve Halkevinden arkadaşlarla görüştüm. Birkaç gün önce Barış’a ‘burada yıkım başlayacak, etrafta yıkılması gereken epey bina var, bu binalar yıkılırken buradan çıkmanız lazım, sağlığınız, asbest vs. nedeniyle' denildi. Oradaki arkadaşlar yıkım başladığında orada fiilen durulamayacağını biliyorlar. Fakat bugün Vali yardımcısı, AFAD’dan yetkililer, zabıta ve polis ekibi çadırları dolaşmış, siyasi çevreler değil aynı zamanda halkın da çadırları var. Halka demişler ki 18.00’e kadar boşaltacaksınız. Bütün parkları boşaltıyoruz, bir yere gidemiyorsanız biz size çadır alanı sunar, taşınmazını sağlarız, demişler.

TTB TÖP, TİP ve Halkevi’ne ‘burayı boşaltmanız lazım’ demişler. Bazılarına 14.00 demişler, bazılarına saat vermemişler. TTB ise ‘sağlık hizmeti veriyoruz, çıkacaksak yer gösterin’ diyerek, yazılı tebligat talep ediyor ama 'yazılı tebligatımız yok' yanıtını alıyor.

Bir yerde ağızlarından şey kaçırmışlar, Kızılay çadırları kuracağız diye. Gerçekten Kızılay çadırı mı kuracaklar, yoksa yıkım mı yapılacak diye çadırların boşaltılması mı gerekiyor? Farklı bilgiler var. Ama en nihayetinde yıkım olacaksa bizimkilerin fiilen ayrılması gerek, binalar çok yakın, hem tehlikeli hem de asbest tehlikesi var. Muhtemelen yetkililer bunu bahane olarak gösterip oradaki çadırları dağıtmak istiyorlar. Aslında amaçlarına bu yöntemle ulaşmak istiyorlar gibi."