Polis yeni doğan bebeğin ailesini sokakta bıraktı

Hatay'da Sevgi Parkı’na yönelik polis ve asker baskısı devam ediyor. Zorla aileleri alandan çıkartamayan polis, bazı aileleri ikna yoluna giderek alandan çıkarttı.

Hatay'da deprem sonrası, sivil toplum kuruluşlarının dayanışma ağına yönelik polis ve askerin baskısı devam ediyor.

Sevgi Parkı’nda depremde zarar gören ailelere yönelik dayanışma içinde olan sivil toplum kuruluşlarını zorla çıkartamayan polis, bu sefer de gizlice ailelerle konuşarak ikna yoluyla bir kaç aileyi alandan çıkarttı.

MÜLTECİ AİLEYİ ZORLA ÇIKARDI

Akşam saatlerinde alana gelen polis, mülteci bir ailenin çadırını söktü. Aileye herhangi bir uyarı ya da süre vermeden yapılan söküm işlemi sonrası aileyi bırakan asker, AFAD çadırını alıp alandan uzaklaştı.

Ailenin bir günlük bebeğinin olduğu, yetkililerin ise aileye herhangi bir yer göstermediği ortaya çıktı. Ailenin Adana'ya gitme talebi ise polis tarafından kabul edilmedi. Polis aileye, "Ya Narlıca'ya götüreceğiz ya da kalırsınız böyle" dedi.

TÖP VE TİP SAHİP ÇIKTI

Polisin biz götürmeyiz dediği aileye, dayanışma için alanda olan TÖP, TİP sahip çıktı. Açıkta kalan aileyi Adana'daki akrabalarına götürmek için gerekli ayarlamalar yapılıyor.