Riha ve Semsûr'da su baskınları: 1 kişi hayatını kaybetti-YENİLENDİ

Semsûr ve Riha’da yoğun yağış nedeniyle meydana gelen su baskınlarında, bir kişi hayatını kaybetti, 4 kişi kayıp ve mahsur kalan bir çok insan var.

Semsûr’un (Adıyaman) Tût ilçesinde meydana gelen su baskınlarında bir konteynerin suya kapılması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişiden haber alınamıyor. 

Alınan bilgilere göre bir bahçede kurulu olan ve içinde depremzedelerin kaldığı konteynır sel sularına kapıldı. Hayatını kaybeden kişinin su baskınları sırasında konteynırda yaşayan bir depremzede olduğu bildirildi.

RIHA SULAR ALTINDA KALDI

Riha’da devam eden süren sağanak yağış nedeniyle ani su baskınları meydana geldi.

Ev, işyeri ve kamu binalarını su basarken, yol, köprü ve tünellerin suyla dolması kent yaşamını ağır etkiledi.

Kent sakinleri tedbir alınmaması ve müdahale edilmemesi nedeniyle yöneticilere karşı öfkeli.

Haliliye ilçesinde AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan tarafından iki ay önce açılışı yapılan ve büyük hizmet olarak sunulan 150 metre uzunluğundaki Abide Kavşağı’nda mahsur kalan insanlar var.

Bir aracı kurtarmaya giden itfaiye erleri de sel sularına kapıldı. Ağzına kadar su dolan tünelde itfaiyecilerle birlikte 6 kişinin mahsur kaldığı öğrenildi.

Tünelde çok sayıda aracın mahsur kaldığı belirtilirken, halkın tepkisi arttı. Tünel çamurlu suyla dolmuş durumda. Giriş ve çıkışlar mümkün değil. Söz konusu kavşak Riha ile Dilok otoyolunu birbirine bağlıyor.

Ayrıca tarım arazisine yapılan 800 yataklı Şanlıurfa Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin eksi 1’inci katında bulunan yoğun bakım ünitesi de sular altında kaldı.

Yoğun bakımdaki hastaların, il içinde ve çevre illerdeki hastanelere nakledildiği bildirildi.

HALK BELEDİYE BAŞKANI'NI KOVDU

Daha sonra arama kurtarma çalışmalarını izlemeye gelen Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, çevrede toplanan kalabalık tarafından yuhalanarak alandan uzaklaştırıldı.

Beyazgül’ün korumasının halka silah çektiği söylentisi üzerine öfke tırmandı ve Bayazgül, polis tarafından alandan kaçırılarak aracına bindirildi.

Yerel saatle 11.30 sıralarında Abide Kavşağının etrafında binlerce kişi birikti. Halk, belediye başkanlarına, iktidara tepki gösteriyor.

Kentte kanalizasyon deresi olarak da bilinen Karakoyun deresi de taşarken, Arkeoloji Müzesi, Mozaik Müzesi, Piaza AVM, Sigorta Mahallesi ve Süleymaniye Mahallesinin bir kısmı sel suları altında kaldı.

Arkeoloji müzesinin deposundaki eserlerin zarar gördüğü bildiriliyor.

Su taşkınının olduğu bölgede 6 kişinin sele kapıldığı yönünde bilgiler var.

Halatlı Bahçe Sokağında Mancı Deresi de taştı. Dere boyu evler su altında kalırken, çok sayıda araç da sel sularına kapıldı.