Sağlık sorunlarına rağmen gözaltı süreleri 4 gün daha uzatıldı

İstanbul’da Demokratik İslam Kongresi (DİK) ve Din Alimleri Derneği (DİAY-DER) üyelerini hedef alan baskınlarda gözaltına alınan 25 kişinin gözaltı süreleri 4 gün daha uzatıldı. Tümü 70 yaş üzeri ve birçok sağlık sorunları var.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü bir soruşturma gerekçe gösterilerek 3 Temmuz günü DİK ve DİAY-DER üyeleri hedef alındı.

Evlere ve derneklere yapılan baskınlarda aralarında DİAY-DER Başkanı Ekrem Baran’ın da aralarında bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı. Dosyaya da gizlilik kararı konuldu, ne ile suçlandıkları açıklanmadı. Gözaltına alınamayan 3 kişi hakkında da yakalama kararı var.

Alınan bilgilere göre DİAY-DER yöneticisi Mele Ali Fuat Hatipoğlu 4 Temmuz günü kalp krizi geçirdiği şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.  82 yaşındaki Mele Halil Bulut’un da gözaltında sağlık sorunları yaşadığı belirtildi.

Dört gündür gözaltına tutulanların tümünün 70 yaş üzeri olduğu ve birçoğunun kalp, şeker, tansiyon ve göz hastası olduğu öğrenildi.

Her gün ambulansların karakola gelerek gözaltındakileri alıp hastaneye götürdüğü yönünde bilgiler var.

Gözaltı süresinin dolması üzerin bu salı günü Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne getirilen 25 kişinin gözaltı süreleri, sağlık sorunlarına rağmen 4 gün daha uzatıldı.