Serxwebûn gazetesinin Mart sayısı çıktı

Serxwebûn’un gazetesinin Mart 507. sayısı, “Gerilla’da Newroz Müjdesi; Göklerde Yanan Newroz Ateşi Zaferle Taçlanacak” manşetiyle çıktı.

SERXWEBUN MART SAYISI

Serxwebûn’un Mart sayısında ağırlıkla Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’da uygulanan ağırlaştırılmış tecrit ve soykırım sistemi; bu yılki Newroz’la yaşanan coşku ve HPG Karargah Komutanı Murat Karayılan’ın verdiği Newroz Müjdesi konuları işlendi. Mart sayısında ayrıca Duran Kalkan ile yapılan röportaj, 12 Mart Kızıldere katliamı, ve HBDH’nin kuruluşuna ilişkin yazılara yer alıyor.

ASRIN KOMPLOSU

Rêber Apo’nun AİHM Savunması 2. Cildinden derlenen “Asrın Komplosunun İç Yüzü Nasıl Anlaşılmalı” başlıklı yazısında  Rêber Apo, “Teslim edilmemde Kürt Özgürlük Hareketi ve Önderliği'nin tasfiyesi belirgin bir amaçtır. Kürt işbirlikçilerle yıllarca yürütülen ilişkiler bu tasfiyeyle tekrar işlevsel kılınmak istenmiştir. Güya liberal-demokratik Kürt önderliği yaratılacak, her devletin kendisi için hazırladığı Kürt ögeler doğacak boşluktan çeşitli örgütler yaratacaklardı” diyor.

PKK Yürütme Komite Üyesi Duran Kalkan ile yapılan röportajda ise  Duran Kalkan; Reber Apo’ya uygulanan ağırlaştırılmış tecrit, küresel düzeyde başlatılan “Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorunana Çözüm” hamlesinde yaşanan gelişmeler, Mahirlerin, Deniz’lerin, İbrahim’lerin mücadele miraslarının HBDH içinde yaşatılması ve TC ordusunun gerilla karşısında içine girdiği çıkmazı aşmak için  uluslararası destek arayışında nasıl el-etek öper duruma düştüğünü değerlendiriyor.

NEWROZ VE GERİLLANIN MÜJDESİ

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan,“Rêber Apo’nun Ve Kurdistan’ın Özgürlüğü Yürüyüşünü Başaralım” başlıklı yazısında KDP’nin ihanet tavrının sürdüğü, YNK’nin ise ulusal duruş sergilediği; TC’nin Kürtler arasında bir iç savaş için zemin hazırladığı olası bir iç savaşın Kürtlere felaket getireceğini belirtiyor. Yazısının sonunda HPG Karargah Komutanlığı’nın Newroz müjdesinin tam metinine de yer alıyor.

PKK Merkez Komite Üyesi Nedim Seven ise  “PKK Newroz Özgürlük Ve Direniş Ruhunu Yeniden Canladırdı” başlıklı yazısında “PKK’nin temelleri bir Newroz döneminde atıldı. Önder Apo’nun özgürlük ve demokrasiyi etkili kılmak için çıkış yapmaya karar verdiği dönem bir Newroz dönemidir” diyor.

MAHİRLERİN, DENİZLERİN, İBRAHİMLERİN AMAÇLARI HBDH İLE YAŞATILIYOR

PKK Merkez Komite Üyesi Cemal Şerik, “Kızıldere Bir Başlangıçtır” başlıklı yazısında “Mahir Çayan ve yoldaşlarının 30 Mart 1972 günü Kızıldere’de gerçekleşen şehadetleri tüm devrimci, demokrat ve sosyalistlerin önlerine önemli görev ve sorumluluklar” koyduğunu belirtiyor.

PKK Merkez Komitesi üyesi Hêlîn Ümit, 12 Mart askeri darbesiyle birlikte mücadele yolları kesilen Türkiye ve Kurdistan  devrimin, 45 yıl sonra bir başka 12 Mart’ta kuruluşunu ilan eden HBDH ile sağlandığını ifade eden Helin Ümit, “Nasıl ki Kürt Türksüz, Türk Kürtsüz olmaz diyorsak; Türkiye devriminin yolunun Kurdistan devriminden geçtiği, Kurdistan’da demokratik uluslaşmanın Türkiye devrimini de ufkuna alan bir mücadele anlayışıyla gelişeceği üzerinde ortaklaşılmıştır ve bu temel bir ilkedir” diyor.

PKK kurucularından Ali Haydar Kaytan’ın “Hakikat Rejim” içerikli yazısının ikinci bölümüne “Politik Alanla Düşünce Gücünü Birleştirmektir Hakikat Rejimi”dir başlığı altında yazısı ile arka kapağında İskan Amed’in kaleme aldığı Şehit Diyar Gafur’un anlatıldığı bir anı yazısına yer verilmiş.

Serxwebûn’un tüm yazılarına serxwebun.org üzerinden ulaşabilirsiniz.