Sevgi Parkı polis zoruyla boşaltıldı

Mereş merkezli depremden sonra Hatay'ın Defne ilçesinde bulunan Sevgi Parkı’nda, depremin ilk gününden itibaren devrimci örgütlerin ve sivil toplum kuruluşlarının dayanışma çadırları polis zoruyla kaldırıldı.

Mereş merkezli 11 ilde yaşanan ve resmi rakamlara göre 45 binden fazla insanın can kaybının olduğu deprem sonrası Hatay'ın Defne ilçesinde bulunan ve devrimci örgütler ve TTB, SES ve sivil toplum kuruluşlarının çadırlarının ve depremzedelerin barındıkları, dayanışmanın örgütlendiği Sevgi Parkı, gece yarısı polis zoruyla boşaltıldı.

Sevgi Parkı’nda bulunan örgütlerin çadırları bir haftadır valilik yetkilileri ve polis tarafından taciz ediliyor, çıkartılmak isteniyordu. Depremzedelerle dayanışma içinde olan devrimci örgütler ve TTB'yi halkın savunması sonrası çıkaramayan polis, parkta bulunan bazı aileleri ikna ederek alandan çıkardıktan sonra akşam saatlerinde parkın boşaltılmasını, yoksa zorla çıkarılacakları tehdidinde bulundu.

Polisin gösterdiği yeri kabul etmeyen TTB ve devrimci örgütlerin direnmesi sonrası geri adım atan devlet, orada ilk günden itibaren sağlanan dayanışmayı yıkamayacağını anlayınca kendi istedikleri yerden vazgeçerek, devrimci yapıların ve TTB, SES gibi sendikaların gösterdikleri yerlere taşınmasını kabul etti.

Taşınmak için istenilen süreyi vermeyen polis, akşam saatlerinde parkta bulunan konteyner ve çadırları sivil toplum kuruluşlarının gösterdiği yerlere taşınmasına izin verdi. 

Görüştüğümüz gönüllüler, polisin emrin Süleyman Soylu'dan geldiğini, polise süre vermemesi talimatı verildiğini söylediğini belirtti.