Sevk edilen tutsaklara bayılana kadar işkence!

Mereş’ten Samsun’a sevk edilen tutsaklara, ring aracından indirilerek bayılana kadar işkence yapıldığı öğrenildi.

Mereş’in Bazarcix ilçesinde 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından bölgedeki tutsakların bir bölümü de farklı cezaevlerine sevk edildi. Kentteki Türkoğlu 1 Nolu ve 2 Nolu Kapalı Cezaevindeki tutsakların bir kısmı da Samsun Kavak T Tipi Kapalı cezaevine sevk edildi. Sevk edilenlerden Yaşar Savcı, ailesiyle yaptığı haftalık telefon görüşmesinde, sevk sırasında yaşanan ihlalleri aktardı. Savcı, cezaevi ring aracının bir yerde durdurulduktan sonra kendilerinin çırılçıplak soyulup ardından bayıltana kadar işkenceye maruz kaldıklarını aktardı.

 'SOYUYORLAR, SAATLERCE İŞKENCE YAPIYORLAR'

Savcı’nın annesi Hanife Savcı (49), oğlunun saatlerce işkenceye maruz kaldıklarını söyleyerek, şöyle dedi:

"Depremden bir gün sonra bulundukları cezaevinden başka bir cezaevine sevkleri yapıldı. Sevk sırasında onlara saatlerce işkence edildi. Bir yerde ring aracını durduruyorlar ve onları araçtan indiriyorlar. Çırılçıplak soyuyorlar, onlara işkence ediyorlar. Bayılana kadar işkence ediyorlar. Daha sonra çıplak şekilde araca bindirip cezaevine o şekilde götürüyorlar. Cezaevine götürdükten sonra da onlara işkence ediyorlar.”

İşkencenin hâlâ devam ettiğini aktaran Savcı, oğlunun insan hakları savunucuları ve avukatlara kendilerini ziyaret etmeleri yönünde çağrıda bulunduğunu söyledi.