Siyasi soykırım protesto edildi: Tecrit ve saldırılara karşı mücadeleyi büyüteceğiz

Sosyalistlerin gözaltına alınması İstanbul ve İzmir'de protesto edildi. Eylemlerde "Tecrit ve saldırılara karşı mücadeleyi büyüteceğiz" mesajı verildi.

İstanbul ve İzmir'de, 27 Şubat'ta yapılan siyasi soykırım operasyonlarında Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Partizan üyelerinin gözaltına alınması protesto edildi.

 
İSTANBUL
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Halkların Demokratik Kongresi’nin (HDK) İstanbul’daki Genel Merkezi binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Eşbaşkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni ile ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü’nün yanı sıra HDK, Kaldıraç ve Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi (TİD) üyeleri katıldı.

ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, "25 yıldır ağır tecrit koşulları altında tutulan sayın Öcalan üzerinde yürütülen tecrit politikasında deneyim kazanan faşist rejim bugün gelinen aşamada hapishaneler üzerinden toplumu teslim almayı düşünüyor” diye belirtti. Tümüklü, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde yürütülen tecrit ile sol sosyalist kesimlere dönük saldırılara karşı daha güçlü örgütlenerek mücadele edeceklerinin altını çizdi.

DEM Parti İBB adayı Meral Danış Beştaş, DEM Parti PM üyesi Sıtkı Güngör’ün gözaltına alındıktan sonra iktidara yakın medya tarafından hedef haline getirilmesine tepki gösterdi, "Gözaltına alınan Ezgi Gürbüz ve Sıtkı Güngör seçim çalışmalarını yürüten arkadaşlarımızdı. O yüzden bu gözaltılar seçim çalışmalarımızı da engellemeye dönüktür” ifadelerini kullandı.

 Ardından gözaltı esnasında polis şiddetine maruz kalan SGDF üyesi Mazlum Ortaç konuştu.


İZMİR  
ESP İzmir İl Örgütü de adliye binası önünde basın açıklaması yaptı.
SKM MYK üyesi Serpil Topal, "Sosyalistler hiçbir zaman AKP-MHP iktidarının işçi, kadın düşmanı politikalarına teslim olmadı ve olmayacak. İktidarın özellikle şunu bilmesini istiyoruz; korkuları büyüsün. Çünkü vazgeçmeyeceğiz" dedi.