Siyasi tutsakların açlık grevi 5’inci gününde devam ediyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Kürt sorununa siyasi çözüm talebiyle yürütülen küresel kampanya kapsamında Türk devletinin cezaevlerinde PKK ve PAJK’lı tutsakların başlattığı dönüşümlü açlık grevi 5’inci gününde devam ediyor.

Cezaevlerindeki açlık grevi "Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm" kampanyası kapsamında PKK’nin 45’inci kuruluş yıldönümü olan 27 Kasım’da başlatılmıştı.

Dönüşümlü açlık grevi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplonun yıldönümü olan 15 Şubat 2024’e kadar devam edecek.

PKK ve PAJK’lı tutsaklar 26 Kasım’da şu açıklamada bulunmuştu: “Önder Apo’ya Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm’ hamlemize ilk aşamada 27 Kasım- 15 Şubat tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz Dönüşümlü Açlık Grevi Eylemi ile katılım göstereceğiz. Dönüşümlü açlık grevi eylemimizin gün ve grup sayısını planlamasını her zindan alanımız kendi bileşimine ve koşullarına göre planlayacak, eyleme hasta, yaşlı ve cezasının bitimine iki yıl kalmış olan arkadaşlarımız dahil edilmeyecektir. Ayrıca, bulunduğumuz her alanda açıklamamızda dile gelen hususlar temelinde ve kampanya içeriği doğrultusunda dış temsilciliklere, insan hakları kurumlarına, medya temsilciliklerine, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerine mektuplar yazacağız. Adalet Bakanlığı’na sıklıkla İmralı’daki tecridi yazacağımız dilekçelerle hatırlatacak, İmralı’ya sevk talebinde bulunacağız. Önder Apo’ya ve İmralı’daki diğer tutsak yoldaşlarımıza daha sık aralıklarla mektup yazacak, CPT’ye ihmal ettiği sorumluluğunu tekrar hatırlatacağız. Mahkemelerde tecritti kınayıp teşhir edeceğiz.”