Sol Parti’nin “Hükümet istifa” eylemine polis saldırdı

Sol Parti’nin, “Hükümet istifa” talebiyle Kadıköy’de yapmak istediği açıklamaya polis saldırdı. Sol Parti PM üyesi Alper Taş’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi işkenceyle gözaltına alındı.

Depremde insanlar soğukta donarken bekledikleri çadırların Kızılay tarafından satılmasını protesto etmek için Kadıköy’de bir araya gelen Sol Parti üye ve yöneticilerin, “Hükümet istifa” talebiyle yapmak istediği eyleme polis saldırdı. Sol Parti İstanbul İl binası önünde abluka altında alınan Sol Parti’liler, işkenceyle gözaltına alındı. Gözaltına alınan arasında Sol Parti PM üyesi Alper Taş ve Sol Parti İstanbul İl Başkanı Deniz Demirdöven de vardı. 

AV. ATALAY: ORADA İNSANLAR İNLEYEREK ÖLDÜ, SESİNİZ ÇIKMADI!

Gözaltı sırasında avukatların müvekkilleriyle görüşmesi de polis tarafından engellendi. Bu keyfi uygulamaya tepki gösteren Avukat Damla Atalay, “Orada insanlar inleyerek öldü, sesiniz çıkmadı. Gelmiş bize ters kelepçe yapıyorsunuz. Gücünüz bize yetiyor değil mi?” dedi. 

Sol Parti’lilerin işkenceyle gözaltına alınmasını, “Hükümet istifa” sloganıyla protesto eden çevredeki yurttaşlara da polis saldırdı. BirGün Gazetesi Muhabiri Asena Tanır ve avukatların da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi işkenceyle gözaltına alındı.