Stuttgart’da PKK’nin kuruluş yıldönümü kutlandı

YCŞ ve TekoJIN üyesi gençler Almanya’nın Stuttgart şehrinde PKK’nin 45’inci yıldönümü kutladı. Freiburg’da ise PKK üzerindeki yasaklar protesto edildi.

Almanya’nın Stuttgart kentinde bir araya gelen Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwanên Têkoşer (TekoJIN) üyesi gençler PKK’nin kuruluş yıldönümünde bir araya gelerek bir kutlama gerçekleştirdi.


Gençler PKK mücadelesinin 46. yılına giriş yaparken Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için eylem ve etkinliklerine ara vermeden daha da güçlü şekilde devam edeceklerini bildirdi. Bu vesileyle gençler Abdullah Öcalan’ın fiziki özürlüğü için başlatılan ve final hamlesi olarak nitelendirilen “Önder APO’ya Özgürlük Kürt Sorununa Çözüm” hamlesini başarıya ulaştıracaklarının sözünü yineledi.

FREIBURG’DA PKK YASAĞI PROTESTO EDİLDİ

Freiburg’da ise Kürt Demokratik Toplum Merkezi ve Die Linke’nin desteğiyle PKK yasağına karşı bir eylem gerçekleştirildi.

Almanya’da PKK yasağı nedeniyle onlara siyasetçinin zindanlarda olduğunu hatırlatan eylemciler “Enternasyonal Dayanışmayı Büyütelim” ve “Bîjî PKK” sloganları attı.