Suruç Davası: Jandarma kışkırttı, tehdit etti

Suruç Katliamı Davası'nın duruşması Urfa'da devam ediyor.

Urfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan Suruç Katliamı Davası'nın duruşması başladı.

Duruşmaya katliamda yaşamını yitirenlerin aileleri, yakınları, yoldaşları ve yaralananların yanı sıra HDP Milletvekili Dilek Öcalan, CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Yüksel direnişçisi Veli Saçılık da katıldı.

Duruşmanın başlaması beklenirken, jandarma, salonun önünde sanıkların ismini saydı. Normalde mübaşirlerin yaptığı işi üstlenen jandarma, sanıkların olmadığını bildiği halde "Yakup Şahin, İlhami Balı, Deniz Büyükçebi burada mı" diye sordu.

Aileler ise jandarmanın kışkırtıcı tavrına tepki göstererek, "Onlar bizim evlatlarımızın katili. Siz bizim acımızla dalga geçiyorsunuz. Zaten tek tutuklu sanık Yakup Şahin, onu da bizden kaçırıyorlar" dedi.

JANDARMADAN TEHDİT

Ayrıca, salona girerken jandarma çantaları almak istedi, aileler vermeyince kısa süreli tartışma yaşandı. Jandarma, parmak sallayarak aileleri tehdit etti, "Copluları çağırmayım şimdi" ifadesini kullandı.

SEGBİS'E TEPKİ

Ankara Katliamı Davası'nın da tutuklu sanığı olan Yakup Şahin, bu duruşmaya da getirilmedi. Mahkeme heyetinin önce duruşmaya getirilmesi kararı aldığı, ancak sonrasında hiçbir itiraz olmadığı halde SEGBİS ile bağlanmasına karar verdiği Şahin, duruşmaya Sincan Cezaevinden SEGBİS ile bağlandı.

SEGBİS ile ifade alınmasına itiraz eden avukatlar, sanığın duruşmaya getirilmesini istedi.