TÖP depremden sonra kaybolan çocukların akıbetini sordu

TÖP Çocuk Hakları Meclisi, Kadıköy’de yaptığı eylemde depremlerden sonra tarikatlara verildiği ortaya çıkan ve kayıp olan çocukların akıbetini sordu ve “Çocukların takipçisiyiz!” mesajını verdi.

Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Çocuk Hakları Meclisi, Kadıköy Süreyya Operası önünde deprem sonrası tarikatlara verildiği ortaya çıkan ve kayıp olan çocukların akıbetini sordu. Polis ablukası altında gerçekleşen eylemde, “ Çocukların takipçisiyiz” yazılı pankart ve dövizler taşındı. Sık sık, “Depremde kaybolan çocukların takipçisiyiz”, “İstismar suçtur, tarikatı sustur”, “Tarikatı değil çocukları koruyun”, “Hükümet istifa” sloganlarının atıldığı eylemde TÖP Çocuk Hakları Meclisi adına ilk konuşma Hatice Göz tarafından yapıldı.

İKTİDAR ÇOCUKLARI KORUMA YÜKÜMLÜLÜĞÜNÜ YERİNE GETİRMEDİ

Devletin depremde halkı enkaz altında bıraktığını hatırlatarak sözlerine başlayan Hatice Göz, insanlar ölürken çadır sattıklarını, inşaat derdine düştüklerini vurguladı. Bu devlet ve iktidarın çocukları koruma yükümlülüklerini de yerine getirmediğini kaydeden Göz, binlerce çocuğun hayatını kaybettiğini, yaralandığını ve refakatsiz kaldığını belirtti. Anne ve babaların tam 24 gündür çocuklarını aradığına işaret eden Göz, “ Aileler 24 gündür çocuklarını ararken, Aile Bakanı utanmadan kaybolan çocukların hastanede olabileceğini var saydıklarını söyledi. Aile Bakanlığı’nın telefon hattını arayan ailelere ise, ‘Sabırlı olun’ diyebiliyor” diye tepki gösterdi. Çocukları koruyamayan hükümeti istifa etmeye çağıran Hatice Göz, “Çocukların takipçisi biz olacağız” mesajını verdi.

ÇOCUKLARI SİZE BIRAKMAYACAĞIZ!

Açıklamayı okuyan Seçil Murtazaoğlu ise, “Çocukları sizin adaletinize, sizin yetersiz ve çıkar odaklı sisteminizin elinize bırakmayacağız. Biz buradayız, çocuklar yalnız değil! Çocuklar için ve çocuklarla birlikte çalışmaya, hem afet bölgesinde hem de göç edilen yerlerde çocuklardan yana olmaya devam edeceğiz” vurgusunda bulundu.