Tecritteki Halil Yakut, başgardiyan tarafından ölümle tehdit edildi

Kırşehir Yüksek Güvenlikli Hapishanesi’nde tecrit hücresinde tutulan Halil Yakut bugün annesini arayarak başgardiyan tarafından, “Burada müebbet hapis yatanlar seni öldürür, biz de intihar etti deriz” diye tehdit edildiğini aktardı.

Halil Yakut’un, Mereş merkezli depremlerden en çok etkilenen kentlerden olan memleketi Hatay’da ailesine ve depremzedelere yardım ettiği gerekçesiyle hukuksuz bir biçimde tutuklanmıştı. 

Yakut, tecrit hücresinde tutulduğu Kırşehir Yüksek Güvenlikli Hapishanesi’nde başgardiyan tarafından ölümle tehdit edildiği ortaya çıktı. 

ANF’ye konuşan Halil Yakut’un annesi Gülten Yakut, bugün kendisini telefonla arayan oğlunun, başgardiyan tarafından ölümle tehdit edildiğini aktardığını belirterek, can güvenliği olmadığını belirtti.

‘MÜEBBET HAPİS YATANLAR SENİ ÖLDÜRÜR, İNTİHAR ETTİ DERİZ’

Oğlunun bugün saat 13.50’de aradığını anlatan Gülten Yakut, “Bugün Halil’in telefon günüydü. Beni aradı ve 10 Mart günü başgardiyanın hücre penceresinden kendisini, ‘Burada müebbet hapis yatanlar var, seni öldürürler, biz hiçbir şey yapmayız, intihar etti deriz’ şeklinde tehdit ettiğini aktardı. İnfaz Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu ancak bu dilekçenin yerine ulaşıp ulaşmadığını bilmediğini söyledi” dedi.

‘OĞLUMUN CAN GÜVENLİĞİ YOK!’

Kırşehir Yüksek Güvenlikli Hapishanesi’nde oğlu Halil ve iki kişi dışında hiçbir siyasi tutsak bulunmadığına işaret eden Gülten Yakut, “Oğlumun can güvenliği yok. Yetkililerin bir şey yapmasını istiyorum. Tekli hücreden çıkarılıp beraber sürgün edildiği iki arkadaşının yanına konulmasını istiyorum. En azından böyle bir tehdit veya başka bir şey olduğunda birbirlerinden haberleri olur” diye konuştu. 

Bugün kendisinin de suç duyurusunda bulunacağını aktaran Gülten Yakut, bu yaşananların kabul edilemez olduğunun altını çizdi. Depremde Antakya’daki evi yıkılan ve daha yaralarını saramadan oğlunun derdine düşen Yakut, “Eğer oğlum beni arayıp yaşananları söylemeseydi ve bu zaman diliminde bir şey olsaydı hiçbir şeyden haberimiz olmayacaktı. Sonra da bize intihar etti derlerdi. Bu nasıl bir şey?” diye isyan etti.