Tekirdağ 2 Nolu F Tipinde çıplak arama ve kafes işkencesi

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Hapishanesi’nde tutsak olan kardeşi Abdülkadir Bozkurt ile telefonda görüşen Serdar Bozkurt, “Kardeşim ağlayarak çıplak aramaya maruz kaldığını, kafese konulduğunu ve önüne dışkı atıldığını söyledi” dedi.

CEZAEVİNDE İŞKENCE

AKP-MHP yönetimindeki Türkiye’de faşist uygulamalara her gün bir yenisi ekleniyor. Yıllarca askeri vesayetin üzerinden mağduriyet devşirip o dönemin kapandığının demagojisini yapıp övünen iktidar, dışarıda olduğu gibi hapishanelerde de 12 Eylül faşist cunta yönetimini aratmayan işkenceler uygulatıyor. Bu hapishanelerden biri olan Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Hapishanesi’nde Abdülkadir Bozkurt isimli siyasi tutsak ailesiyle yaptığı haftalık telefon konuşmasında üç gündür kafeste tutulduğunu ve gardiyanlar tarafından önüne dışkı atıldığını aktardı. Kardeşi Abdülkadir Bozkurt ile telefonda konuşan Serdar Bozkurt, ANF’ye konuştu.

ÇIPLAK ARANDI, KAFESE KONULDU, ÖNÜNE DIŞKI ATILDI!

Kardeşiyle dün (15 Ağustos) haftalık telefon görüşmesi yapan Bozkurt, “Kardeşim Abdülkadir ağlayarak, ‘Hakkınızı helal edin, ben artık dayanamıyorum’ diye feryat etti. Başına gelebilecek her olumsuzluktan hapishane müdürünün, psikoloğunun ve başgardiyanın sorumlu olacağını söyledi. Ne olduğunu sorduğumda, çıplak arama dayatmasına maruz bırakılarak, kafese koyulduğunu ve önüne dışkı atıldığını söyledi. Kafes derken hücreyi mi kastettiğini sorduğumda ise üstüne basa basa tel kafes dedi ama ayrıntıya giremedi çünkü telefon görüşmesini kestiler. Tekrar aradı, tekrar kestiler, yine aradı, yine kestiler. Bu nedenle gördüğü işkenceyi tam anlatamadı” dedi.

HAPİSHANE PSİKOLOĞU KENDİNİ YALANLADI

Telefonun hoparlörü açık olduğu için bütün ailenin konuşmayı duyduğunu, annesinin fenalık geçirdiğini anlatan Bozkurt, şöyle konuştu: “Annem evden cenaze çıkmış gibi çığlık çığlığa feryat etti. Hemen hapishaneyi aradım, müdürün ismini sordum, söyleyemeyiz dediler. Sonra hapishanenin psikoloğuyla görüştüm, o da ismini söylemedi. Ona kardeşime yapılan uygulamadan sorumlu olduğunu hatırlattığımda, önce inkar etti sonra, ‘Biz şu an kardeşiniz için toplantı yapıyoruz’ diye ağzından kaçırdı. Bir şey yoksa, bir sıkıntı yoksa neden o zaman kardeşim için toplantı yapıyorlar? Muhtemelen ya infazını yakmak istiyorlar ya da daha beteri öldürmek istiyorlar.”

DİYARNBAKIR 5 NOLU HAPİSHANESİ’Nİ ARATMAYAN UYGULAMA!

Kardeşinin bir itirafçının yalan beyanının kurbanı olduğunu belirten Bozkurt, 25 yıl hapis cezası aldığına ve 14 yıldır tutsak olduğuna dikkat çekti. Daha henüz 18 yaşında hapishaneye giren kardeşinin şu an 32 yaşında olduğuna işaret eden Bozkurt, bu adaletsizlik yetmiyormuş gibi bir de yıllardır hem tecritte tutulduğunu, hem de işkenceye maruz kaldığını vurguladı. DEM Parti milletvekillerini ve ÖHD’li avukatları da durumdan haberdar ettiğini aktaran Bozkurt, “Kardeşim isyan ederek önlerine dışkı bile atıldığını söyledi. Düşünebiliyor musunuz? Dışkı atmak ne demek? Bu, 12 Eylül askeri cunta dönemindeki askeri hapishanelerde yapılan uygulama. Bu Diyarbakır 5 Nolu Hapishanesi’ndeki işkenceyi aratmayan bir uygulama” diye tepki gösterdi.

‘GENÇLİĞİNİ ÇALDILAR, HAYATINI ALMALARINA İZİN VERMEYECEĞİM!’

Kardeşinin başına gelebilecek her olumsuzluktan Tekirdağ 2 Nolu Hapishanesi müdürünün ve psikoloğunun sorumlu olacağının altını çizen Bozkurt, “Kardeşime bir şey olursa bundan hapishane müdürü, psikoloğu ve başgardiyan sorumludur. Artık hiçbir yerden bir umudum, bir beklentim yok. Devlet ve yargısı zaten yapacağı kötülüğü yapmış kardeşime. Ben kardeşimin orada bu eziyeti ve işkenceyi görmesine izin vermem. Zaten gençliğini çaldılar, hayatını alamayacaklar” vurgusunda bulundu.