Tetwan Newrozu: Dehaklar olduğu sürece Kawalar da olacak

Bedlîs'in Tetwan (Tatvan) ilçesinde düzenlenen Newroz etkinliğinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride tepki gösterilirken, “Dehaklar olduğu sürece devrimci Kawalar da olacaktır” mesajı verildi.

Newroz kutlaması diğer kentlerde olduğu gibi “Her der Newroz, her dem azadî” şiarıyla gerçekleşti.

Fuar alanında yapılan kutlamalara, polis ablukası ve kötü hava koşullarına rağmen binlerce kişi katıldı.

Arama noktalarından geçen binler, sık sık “Bijî serok Apo”, "Bijî berxwedana zindanan", “jin, jiyan, azadî”, “Bijî azadî” ve “Hükümet istifa” sloganları attı.

Kutlamaya HDP milletvekilleri Şevin Coşkun ve Celaded Gaydalı ile DBP ve Yeşil Sol Parti üyeleri de katıldı.

Newroz programı kapsamında HDP İlçe Eşbaşkanı Murat Şahin, katılımcıları selamlayarak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride tepki gösterdi.

HDP Mûş Milletvekili Şevin Coşkun "Diyarbakır zindanında üç kibrit çöpüyle bedenini ateşe veren Mazlum Doğan’a ve Rahşan’a, Sema’ya ve nicelerine selam olsun” diyerek şunları ekledi: “Maalesef bu yıl deprem nedeniyle bir acı ve hüzünle kutluyoruz Newrozları. Devlet her yerde olduğu gibi deprem alanlarında da halkı yalnız bıraktı. Devletin büyüklüğünü sadece Kürtlere karşı yürütülen baskı zulüm ve işkence politikalarında görüyoruz. Önümüzdeki seçimde AKP iktidarının neden olduğu bu yıkıma dur diyerek, seçim günü iktidarı tarihin çöp sepetine atacağız. Bu iktidar, ömrünü Kürtlere karşı savaş politikalarıyla uzatmaya çalışıyor. Savaşa ve tecritte ısrar ediyor. Yıllardır Sayın Öcalan üzerinde tecrit yürütülüyor. HDP olarak eşit ve özgürlükçü bir yaşam için tecridi kırmak için mücadele etmeye devam edeceğiz.”

HDP Bedlîs Milletvekili Mahmut Celaded Gaydalı ise şöyle konuştu: "Karda, yağmurda, fırtınada polis ve valinin engellemesine rağmen buradayız. Onlar durdurmak istedikçe Newroz ateşini daha da yükselttik. Ne saraylardan ne de saray korucularından korkmuyoruz. Bu ateş artık sadece Kürt halkı için değil, geleceğe umut dolu bakan herkes için yanacaktır. Dehaklar olduğu sürece devrimci Kawa’larda olacaktı.”

Konuşmalardan sonra Barış Anneleri, parti yöneticileri ve milletvekilleri Newroz ateşini yaktı. Ardından sanatçı Talat Yeşil sahne aldı.