TKP-ML, Kaypakkaya'yı andı

İbrahim Kaypakkaya'yı anan TKP-ML, "Pratikte devrimci olma, nerede bir direniş ve mücadele varsa orada olma ilkesini ısrarla uyguladı" dedi.

Türkiye Komünist Partisi-Marksist Leninist (TKP-ML) Merkez Komite, Türkiye devrimci hareketinin öncülerinden İbrahim Kaypakkaya'nın katledilmesinin yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

"İbrahim Kaypakkaya, Demokratik Halk Devrimi, sosyalizm ve komünizmi coğrafyamız topraklarında gerçekleştirmeyi hedefliyordu" denilen açıklamada, şunlar da belirtildi:

"Pratikte devrimci olma, nerede bir direniş ve mücadele varsa orada olma ilkesini ısrarla uyguladı. İçinde yer aldığı tüm mücadelelerden çıkardığı dersleri Marksizm-Leninizm-Maoizm bilimi ile ustaca sentezledi.

İbrahim Kaypakkaya’nın görüşleri Türkiye ve Türkiye Kurdistanı’nda, Rojava’da coğrafyamızda çeşitli milliyet ve inançlardan halkımızın mücadelesi içinde; dağ başlarında, köylerde ve şehirlerde, fabrikalarda ve yoksul mahallelerde, okullarda, işkencehanelerde, hapishanelerde kurtuluşun anahtarı olarak yol göstermeye, önderlik etmeye devam etti.

Bu koşullar altında nerede bir isyan ve direniş varsa orada olmayı kendisine görev edinmiş, katıldığı tüm eylem ve pratikleri politik iktidar mücadelesinin bir parçası haline getirmeyi esasına alan ihtilalci komünist önderin, İbrahim Kaypakkaya’nın yaşamı ve mücadele pratiği kurtuluşun yolunu arayanlara öğretmeye ve yol göstermeye devam ediyor."