TTB'ye yönelik gasp kararı protesto edildi

Êlih Tabip Odası ile Wan Emek ve Demokrasi Platformu, TTB Merkez Konseyi üyelerinin görevlerinin gasp edilmesini protesto etti.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyelerinin Ankara 31’inci Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından görevden alınması kararı Êlih’te protesto edildi. Yılmaz Güney Parkı’nda Batman Tabip Odası tarafından yapılan eyleme, SES, görevden alınarak, yerine kayyım atanan Êlih Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz, DBP MYK Üyesi Murat Kılıç, HEDEP, DBP, Êlih Emek ve Demokrasi Platformu yöneticileri destek verdi.

Êlih Tabip Odası Başkanı Sertaç Adıgüzel, kayyum uygulamalarının darbe pratiği olduğunu belirtti.  

TTB’nin savaşın yol açtığı tüm tahribatları bütüncül olarak ele alıp net bir şekilde halk sağlığına zararlı bir durum olduğunu savunduğunu kaydeden Adıgüzel, “Bu minvalde insan sağlığına etki eden biyolojik ve kimyasal silahların da kullanımına karşı olmuş, bu silahların toplumu, çevreyi, hayvanları da etkileyen doğa düşmanı, ekoloji düşmanı bir metot olduğunu da vurgulamıştır. TTB sağlıklı olma hakkının temel insan haklarından olduğunu, özgür kararlar verebilme, güvenli bir ortamda yaşama ve barış halinde yaşama hakkından bağımsız olmadığını vurgulayan savaş karşıtı bir örgüttür” dedi.

WAN

Wan Emek ve Demokrasi Platformu da Wan-Colemêrg Tabipler Odası binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. “Biz TTB’yiz görevimizin başındayız” pankartının açıldığı eylemde, sık sık “AKP sağlığa zararlıdır”, “Kayyumlara teslim olmayacağız” ve “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganları atıldı.
Açıklamayı platform adına Tabipler Odası Üyesi Ayfer Bostan okudu.