Tülay Hatimoğulları: İmralı tecridine karşı demokrasi güçlerini mücadeleye çağırıyoruz

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için Adalet Nöbetleri sürüyor. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, demokrasi güçlerini tecridin kırılması için mücadeleye çağırdı.

Tutsak yakınları ve Barış Anneleri'nin öncülük ettiği Adalet Nöbeti eylemleri, İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde mutlak tecrit altında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için birçok kentte devam etti.


ÊLIH
Êlih’te, Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti, 29’uncu gününde DBP İl Örgütü binasında sürdü. Kentteki siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin destek ziyaretlerinde bulunduğu nöbet eylemine Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları da katıldı.

Eylemde yer alan Barış Anneleri Meclisi Üyesi Nuran Seçkin, Ölümler olmasın, barış olsun. Kürtlerin birliği olsun. Tecridi birlikte kıralım” diye konuştu.
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ise annelerin yaşamın her alanında direndiğini belirterek, “Adalet Nöbeti’nin en temel amacı cezaevlerinde başlayan açlık grevleri ile paralel. Sayın Öcalan üzerinde ağırlaştırılmış bir şekilde devam eden tecridin kaldırılması için onurlu bir mücadele yürütülüyor. Bizler mücadele ede ede kazanan bir geleneğinin mirasçılarıyız. Özgürlük yürüyüşçüleri iki koldan mücadele verdiler. Yürüyüşe Kürdistan halkının neredeyse tamamı katıldı. Anlamlı ve önemli bir yürüyüştü. Dünyanın hiçbir yerinde İmralı sistemi gibi bir yer yoktur” diye konuştu.  

Kürt halkının taleplerinin duyulması gerektiğinin altını çizen Tülay Hatimoğulları, “Demokrasi güçleri de tecridin kırılması için mücadele vermeli. Antidemokratik uygulamalara karşı mücadele edelim, tecridi kıralım. Annelerin Adalet Nöbeti eylemi önünde saygı ile eğiliyorum” dedi.

 
AMED
Amed’de ise tutsak yakınları tarafından başlatılan Adalet Nöbeti 87’nci gününde devam etti. DEM Parti Rezan (Bağlar) İlçe Örgütünde süren nöbetin tutulduğu salona "Adalet için tecridi kıralım, toplumsal barış için zindanlara ses olalım", "Ji  dayîkên lehengan hezar sılav lı zındanan. Emê bı hêza xwe tecrîdê bışkînın û jıyana azad ava bıkın" pankartları asıldı. Nöbete katılanlar üzerlerine “Tecrit insanlık suçudur” yazılı önlük giydi. Nöbet boyunca sık sık Kürtçe şarkılar söylendi.

 
MERSİN
Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriye Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER) başlatılan Adalet Nöbeti, 88’inci gününde dernek binasında sürdürüldü. “Jin, jiyan, azadî”, “Bijî berxwedana zindana” sloganlarının atıldığı nöbette, şehadete ulaşan devrimciler anısına mevlit okundu.


İZMİR
Tutuklu ve Hükümlü Yakınlarıyla Yardımlaşma Derneği (EGE TUHAYDER) ve Tevgêra Jinen Azad (TJA)  öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti, 31’inci gününde devam etti. Bugün nöbeti Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (Dem Parti) Bayraklı ve Karabağlar ilçe örgütü devraldı.
DEM Parti Karabağlar İlçe Örgütünde devam eden Adalet Nöbeti, DEM Parti ve DBP yöneticileri ile kentteki sivil toplum örgütü temsilcileri ziyaret etti.
Nöbette, cezaevlerinde açlık grevi eyleminde olan tutsakların Adalet Nöbeti eylemcilerine gönderdiği mesaj okundu. Nöbette, Kürtlerin maruz bırakıldıkları baskılara tepki gösterilerek, özgürlük ve direniş temalı hikayeler anlatıldı.
Bayraklı Dem Parti İlçe Örgütünde devam eden Adalet Nöbeti’nde ise tutsak yakınları, Abdullah Öcalan ile açlık grevindeki tutsaklar üzerindeki tecrit kalkana kadar mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirtti. Nöbet, Kürtçe stranlarla devam etti.


MÊRDÎN
Mêrdîn’deki Adalet Nöbeti devam etti. Qoser’den (Kızıltepe) gelen tutsak yakınları ve Barış Anneleri tarafından sürdürülen Adalet Nöbeti çok sayıda kişi tarafından ziyaret edilirken, şarkılar söylenerek “Bijî berxwedana zindana” ve “Be Serok Jiyan Nabe” sloganları atıldı. Adalet Nöbeti eyleminde Kürtçe eğitime devam edilirken, gündeme dair tartışmalar yürütüldü ve çözüm yolları konuşuldu.

 Barış Annesi Fatma Bumin, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan özgür olmadığı sürece nöbet eyleminde olacaklarını dile getirdi.


Barış Annesi Koçer Tokan da “Önderliğimiz, tutuklularımız ve esaret altında olan insanlar için özgürlük istiyoruz. Kürtlerin birlik olmak dışında bir şansı yok" dedi. Kürtçe bir atasözünü hatırlatan Koçer Tokan, “İnsan önce kendi halkına sahip çıkmalı. İnsan kendisine sahip çıktıktan sonra herkes ona sahip çıkabilir. Bir halk birlik olmadığı sürece, parça parça olduğu sürece, tek tek yok olacak. Bizler birlik olmadığımız sürece kafile kafile yok edileceğiz. Bunu terk etmeliyiz. Birlik olmalıyız” dedi.