Tülay Hatimoğulları Emine Şenyaşar’ı ziyaret etti

Adalet Nöbeti’nin 58’inci gününde DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve beraberindeki heyet, Adalet Bakanlığı önünde adalet nöbetini sürdüren Emine Şenyaşar’ı ziyaret etti ve onunla birlikte iftar açtı.

6 yıl önce eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ve oğlu Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Riha Milletvekili Ferit Şenyaşar’ın Türk Adalet Bakanlığı önündeki nöbeti devam ediyor.

Adalet Nöbeti’nin 58’inci gününde DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve beraberindeki heyet, Adalet Bakanlığı önünde adalet nöbetini sürdüren Emine Şenyaşar’ı ziyaret etti ve onunla birlikte iftar açtı.

Ziyaret kapsamında ilk olarak konuşan Ferit Şenyaşar, yaklaşık beş ay önce Adalet Bakanı ile yaptıkları görüşmede Adalet Bakanı’nın kendilerine hastane de katliam yapan faillerin yargılanacağını ancak aradan geçen iki duruşmada da kimsenin yargılanmadığını bu yüzden eyleme devam etme kararını tekrar aldıklarını söyledi. Şenyşar, “Sözlerin tutulmaması üzerine bir kez daha Adalet Bakanlığı önüne geldik. Annem, oğlum bırakılmadığı sürece gerekirse burada ölürüm yine de buradan ayrılmam diyor” dedi.

Şenyaşar, “Anne ile Adalet Bakanlığı’nın önüne geldik. Yarın yüzlerce kişi olacağız, diğer gün milyonlar gelecek ve Adalet Nöbeti eylemimize destek verecek. Bakın arkamızda Adalet Bakanlığı var; biz her buraya geldiğimizde bakanlığın üç kapısı da kapatılıyor. Bu durum bile Adalet Bakanı’nın ne kadar aciz olduğunu gösteriyor. Hastane de üç insanımız katledildi. Ama hastanede güvenlik kameraları çalındı. Hastanedeki güvenlik kameraları çalınmaz. Kardeşimiz serbest bırakılana kadar Adalet Nöbeti eylemimiz devam edecek” şeklinde ifadelerini kullandı.

Emine Şenyaşar da oğlunun bırakıldığı güne kadar Adalet Bakanlığı önünde ayrılmayacağının altını çizdi.

TÜLAY HATİMOĞULLARI: TALEPLERİ TALEPLERİMİZDİR

İftar öncesi kısa bir açıklama yapan Tülay Hatimoğulları, şunları söyledi: “Emine Şenyaşar’ın Adalet Nöbeti, Adalet Bakanlığı’nın önünde devam ediyor. Anamız oruçlu. Orucunu her akşam burada Adalet Bakanlığı önünde, adaletin tecelli edeceği umuduyla açıyor. Ramazan ayının bütün İslam alemine mübarek olmasını diliyorum ve hakikaten aradığımız adalete vesile olmasını diliyorum. Biraz önce Ferit Şenyaşar vekilimiz de ailenin taleplerini sıraladı. Şenyaşar ailesinin talebi bizim de talebimizdir. Şenyaşar ailesi mağdur edilmiştir. AKP iktidarı tarafından bu cinayete adeta göz yumulmuştur. Burada kolluk kuvvetinin ihmali de söz konusudur. Ardından toplanan belgelerdeki ihmaller de söz konusudur. Mahkemede adeta katledilenleri suçlayan bir karara imza atıldı, katledilenlere ceza verildi. O yüzden annenin adalet nöbeti çok anlamlıdır.”

Ailenin talebinin şu an hapiste tutulan, yaralı olduğu halde gözaltına alınıp tutuklanan ve tedavisi o süreçte de devam eden Emine Şenyaşar’ın oğlu Fadıl Şenyaşar’ın içeride tutulmaması olduğunu kaydeden Tülay Hatimoğulları, “Şu anda katiller elini kolunu sallayarak dışarıda. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Şenyaşar ailesinin talepleri bizim de talebimizdir. Vicdanı olan bu adalet mücadelesinin yanında olur. Bizler ailemizin talepleri gerçekleşene kadar onların tuttuğu adalet nöbetinin, verdikleri adalet mücadelesinin yanındayız. Hak ve hukuk işleyene kadar bu mücadelenin yanında olacağız. Bugün de anamız iftarını burada açacak ve kendisine biz de Ankara İl Örgütümüzle birlikte eşlik edeceğiz” diye konuştu.