Tülay Hatimoğulları: Tecride karşı seferberliğe çağırıyoruz

Adalet Nöbeti'ni ziyaret eden DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, "Tecridin ortadan kaldırılması için herkesi seferber olmaya davet ediyoruz.

ADALET NÖBETLERİ

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için başlatılan Adalet Nöbetleri devam ediyor.

Amed’de Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde sürdürülen Adalet Nöbeti 94’üncü gününe ulaştı. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Örgütü binasında tutulan nöbeti Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ziyaret etti.

Tülay Hatimoğulları’na DEM Parti milletvekilleri Adalet Kaya, Halide Türkoğlu, belediye eşbaşkan adayları ile Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri eşlik etti.

Tülay Hatimoğulları, nöbetteki tutsak annelerine karanfil verip beyaz tülbent hediye etti.

DDB Amed İl Eşbaşkanı Sultan Yaray, İmralı’daki tecrit kalkmadığı sürece toplum üzerindeki baskıların ağırlaşarak devam edeceğini söyledi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ise İmralı tecridine karşı Şubat ayı başında yapılan Büyük Özgürlük Yürüyüşü’nü hatırlatarak, “Büyük Özgürlük Yürüyüşü Kurdistan’ın dört bir yanını adım adım dolaştı. Sadece heyetimiz değildi yürüyen, Kurdistan’da yüz binlerce Kürt yurttaşımız bu yürüyüşün en temel parçalarından biri oldu. Bütün bu eylemler Kurdistan’da, Ortadoğu’da, Avrupa’ da bir amaçla yapılıyor; Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yollarla çözülmesi, Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve fiziki özgürlüğüne kavuşması için. Bunun anlamı bu ülkede 40 yıldır devam eden savaş ve çatışmaların son bulmasıdır. Israrla dün olduğu gibi bugün de analarımızın verdiği özgürlük mücadelesinin yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Tülay Hatimoğulları, şunları söyledi: “Adalet Nöbetleri ülkenin dört bir yanında devam ediyor. Türkiye halklarının, farklı inançlardan ve dillerden insanların bu onurlu mücadeleyi görmesi, duyması, uzatılan barış elini tutması önemli ve anlamlı. Ama ne yazık ki bizler Kürt sorunu demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözülsün dedikçe, bu iktidar tam tersini yapıyor, savaşı kışkırtıyor. Daha birkaç gün önce Rojava’da, Derik’te sivilleri hedef alan saldırı gerçekleştirildi.

Bizler DEM Parti olarak, bir müzakere ve demokrasi partisi olarak, Kürt sorunun barışçıl yöntemlerle çözümü için her daim vurgu yaptık, vurgulamaya da devam ediyoruz. Seçimden seçime hatırlanacak, Kürdü oy deposu olarak görecek bir sorun değildir. 40 yıldır yüz binlerce insanın acılar içinde kıvrandığı, anaların gözyaşı döktüğü, kentlerimizin boşaltıldığı bir tarihe sahip. En güçlü yanıtı demokrasi güçleri ile birlikte vereceğiz. Bizler Adalet Nöbetini sürdüren anaların huzurunda bir kez daha çağrı yapıyoruz; Kürt sorununun çözülmesi için, bir diyalog sürecinin başlatılması çağrısını yineliyoruz. Kürt sorununun bir statü sorunu olduğunu ve onurlu bir barışla çözüleceğini, demokratik bir anayasa ile taçlandırılacağını buradan bir kez daha yineliyoruz.

CPT’nin geçmiş dönemde İmralı’yı ziyaret ettiğini biliyoruz. Ancak herhangi bir raporu kamuoyuyla paylaşmadılar. CPT’nin yakın zamanda İmralı’da, Sayın Öcalan’ı ziyaret etmesini bekliyorduk ama bu gerçekleşmedi. Başta CPT olmak üzere bütün uluslararası güçleri Kürt sorununun çözümü konusunda duyarlı ve özne olmaya davet ediyoruz. Yine aynı kuruluşları Türkiye’de cezaevlerinde devam eden işkence, İmralı tecridinin kaldırılması için insanlık ve hukuk karşıtı olan bu tecridin ortadan kaldırılması için herkesi seferber olmaya davet ediyoruz.

Ben bir kez daha siz değerli analarımızı saygıyla sevgiyle selamlıyorum, mutlaka başaracağız. Mücadele ve örgütlülüğün elinden hiçbir şey kurtulamaz. Bu toplumu değiştireceğiz, Kürt sorununu çözeceğiz, bu ülkede bütün hakların eşit yurttaş olarak yaşayacağı demokratik cumhuriyeti kuracağız. Bu düzeni tesis edene dek demokratik mücadelemiz devam edecek.”

Adalet Nöbeti’nde yer alan Halime Topuz ise "Bir an önce Sayın Öcalan ile görüşün ve üzerindeki tecridi kaldırın” diye seslendi. Halime Topuz, tecrit kaldırılana kadar Adalet Nöbeti tutmaya devam edeceklerini söyledi.

ÊLIH

Êlih’te de Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti 36’ncı gününe girdi. DBP İl Örgütü binasında süren nöbet eylemi DEM Parti Êlih Belediyesi Eşbaşkan Adayı Gülistan Sönük, TJA aktivistleri, DBP ve DEM Parti il örgütleri yöneticileri ile Êlih Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri tarafından ziyaret edildi.