Tutsak aileleri nöbette: Abdullah Öcalan'a özgürlük!

Tutsak aileleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için Adalet Nöbetlerine devam etti.

ADALET NÖBETİ

Amed’de Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için başlatılan Adalet Nöbeti, 96’ncı gününde devam etti. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) binasında süren nöbetin tutulduğu salona, “Özgür yaşamın inşası için, tecridi kıralım zindanlara ses olalım” pankartı asıldı.

Nöbet’teki tutsak yakınlarına gün boyu ziyaret yapıldı. Ziyaretlerde Kürt sorununun diyalogla çözülebilmesi için Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması gerektiği ifade edildi. Eylemciler nöbet boyunca sık sık “Bijî berxwedana zindanan” ve “Bê Serok jiyan nabe ” sloganları attı.

ÊLIH
Êlih’te de Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti, 38’inci gününde DBP İl Örgütü binasında sürdü.
DEM Parti Êlih Belediyesi Eşbaşkan Adayı Gülistan Sönük, Tevgere Jinên Azad (TJA) aktivistleri DBP ve DEM Parti il örgütleri yöneticileri ile Êlih Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri nöbet eylemcilerine destek ziyaretinde bulundu.
Nöbette sık sık  “Jin jiyan azadî”, “Bijî berxwedana zîndanan”, “Bê serok jiyan nabe” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı. Nöbet, söylenen şarkılar ve atılan sloganlar eşliğinde sona erdi.

MÊRDÎN
Mêrdîn’de DBP il binasında Barış Anneleri ve tutsak yakınları tarafından sürdürülen Adalet Nöbeti’nde siyasi gündemde öne çıkan konular üzerinde tartışmalar yürütüldü. Eylemciler bir süre önce başlatılan Kürtçe eğitime de devam etti.

Sık sık “Bijî berxwedana zindana sloganlarının atıldığı nöbet eyleminde şarkılar söylendi.

İZMİR 

Tutuklu ve Hükümlü Yakınlarıyla Yardımlaşma Derneği (EGE TUHAYDER) ve Tevgera Jinên Azad (TJA)  öncülüğünde “Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” talebiyle başlatılan kampanya kapsamında tutsak yakınlarının başlattığı Adalet Nöbeti eylemi 37’inci gününde devam etti. DEM Parti Buca ve Karşıyaka ilçe örgütlerinde devam eden nöbet eylemine çok sayıda tutsak yakını katıldı. Nöbet eyleminde sık sık “Jin jiyan azadî”, “Bijî berxwedana zindanan” sloganı atıldı.

BUCA

DEM Parti Göksu Mahallesi seçim bürosunda tutulan nöbet eyleminde “Li dijî tecrîdê berxwedan” yazılı pankart asıldı. Burada konuşan tutsak yakınları, tecridin kaldırılması gerektiğini belirtti. Tutsak yakınları hasta tutsakların da bir an önce serbest bırakılması için çağrıda bulundu. Nöbet eyleminde tutsak kadınlara da selam gönderildi.

KARŞIYAKA

DEM Parti Karşıyaka İlçe Örgütü’nde devam eden nöbet eyleminde tutsak yakınları nöbet eylemlerine kararlı bir şekilde devam edeceklerini söyledi.

Nöbet eylemleri ziyaretlerle devam etti.