Tutsak yakınlarının özgürlük nöbeti devam ediyor

Tutsak yakınları ve Barış Anneleri'nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü talebiyle gerçekleştirdiği Adalet Nöbeti eylemlerinde kararlılık ve mücadeleyi yükseltme çağrıları öne çıktı.

ADALET NÖBETLERİ

Kürt sorununun çözümü ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması talepleriyle birçok kentte tutsak yakınları ve Barış Anneleri tarafından başlatılan Adalet Nöbeti eylemleri bugün de devam etti. 

İZMİR 

İzmir'de, Ege Tutuklu ve Hükümlü Yakınlarıyla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EGE TUHAYDER) öncülüğündeki eylem 38’inci gününde devam ediyor. DEM Parti Çimentepe Temsilciliği'nde devam eden nöbete çok sayıda tutsak yakını katıldı. Nöbette sık sık “Jin, jiyan, azadî”, "Hak hukuk adalet" ve “Bijî berxwedana zindanan” sloganları atıldı. İzmir Şakran Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Süleyman Poyraz’ın annesi Fehime Poyraz, 38 gündür adalet arayışlarının sürdüğünü belirtti. 

Anne Poyraz "Oğlumla yaptığım görüşmede bana ‘Biz cezaevindeyiz. 4 duvar içerisinde verdiğimiz mücadelenin sesini ancak dışarıda eylemler yaparsanız sesimiz çıkar’ dedi. Bütün halkımız el ele verip bu yaşananlara karşı ses çıkarması gerekiyor. 'Birlikte olursak kazanabiliriz' şeklinde konuştu. 

Nöbet eylemleri ziyaretlerle devam etti.

WAN

Wan'da da Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) öncülüğündeki Adalet Nöbeti, 96’ncı gününde. DBP Wan İl Örgütü binasındaki eylemi, DEM Parti Wan Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Abdullah Zeydan ile Rêya Armûşê (İpekyolu) Belediye Eşbaşkan adayları Canan Uzunay ve Cevdet Altındağ ziyaret etti.  

 Ziyarette konuşan Zeydan, tutsak yakınlarının yanında olduklarını vurguladı. Cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkat çeken Zeydan, "Tutsakların talepleri haklı taleplerdir. Taleplerimizin bir an önce yerine getirilmesi gerekiyor. 3 yıldan fazla süredir Sayın Abdullah Öcalan üzerinde ağırlaştırılmış bir tecrit var. Tutsakların ve annelerin talebi bu tecridin sona ermesi ve Sayın Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanmasıdır” dedi. 

Eylemde “Bijî berxwedana zindanan” ve “Bijî tekoşina dayikan” sloganları atıldı. 

AMED

Amed’de ise Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde sürdürülen Adalet Nöbeti 99’uncu gününe girdi. Demokratik Bölgeler Parti (DBP) Rezan (Bağlar) İlçe Örgütü binasında devam eden nöbete katılanlar, “Tecrit insanlık suçudur” yazılı önlükler giydi. 

ÊLIH 

Êlih’te, Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti 41’inci gününde DBP il binasında sürdü. Nöbeti DEM Parti Êlih Belediyesi Eşbaşkan Adayı Gülistan Sönük, Tevgere Jinên Azad (TJA), DBP, DEM Parti İl Örgütleri, Êlih Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri ziyaret etti. 

Nöbette sık sık “Jin jiyan azadî”, “Bijî berxwedana zîndanan”, “Bê serok jiyan nabe” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı. Nöbet söylenen şarkılar ve atılan sloganlarla son buldu.

MERSİN

Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER) tarafından başlatılan Adalet Nöbeti, 98’nci gününde devam ediyor. Barış Anneleri Meclisi’nin de katıldığı eylemde sık sık “Jin, jiyan, azadî”, “Bijî berxwedana zindana”, “Bê Serok jiyan nabe”, “İmralı’ya bin selam” sloganları atıldı. Nöbet eylemcilerinden Barış Anneleri Meclisi üyesi Emine Eren, Avrupa’da yaşayan Kürtlere “Sayın Öcalan’ı Türkiye’ye teslim eden Avrupa’dır. Bu nedenle Avrupa’daki gençler, Avrupa’daki Kürtler CPT’nin önüne giderek Sayın Abdullah Öcalan’ın durumunu sormalı, mücadeleyi Avrupa’da daha fazla sürdürmelidir” çağrısı yaptı.