Uçar: İdlib’e konteyner var ama bize bir çadır yok!

Hatay Defne İlçesi’ne bağlı Ekinci Mahallesi’nde 23 gündür çadır bekleyen sakinlerden Rızık Uçar, “Suriye savaşı sırasında bu hükümet İdlib’e çok sayıda konteyner gönderdi ama biz tek bir çadır bulamıyoruz” diye tepki gösterdi.

Hatay Defne İlçesi’ni en son vuran 6.4 şiddetindeki depremin ardından hasarlı pek çok evin yıkıldığı Ekinci Mahallesi’nde halkın çadır bekleyişi sürüyor. Büyük deprem sonrası çok sayıda kişinin göç etmek zorunda kaldığı mahalleyi terk etmemeye kararlı olan Uçar kardeşler, ANF’ye konuştu.

‘RANT UĞRUNA YAPILAN TÜM YENİ BİNALAR YIKILDI’

Defne İlçesi’ne bağlı Ekinci Mahallesi’ndeki 25 yıllık evinin en son 6.4 şiddetindeki depremde hasar gördüğünü ama yıkılmadığını belirten Tevfik Uçar, ancak rant uğruna kat artırılan 75. Bulvar’a giden yoldaki yeni binaların hemen hemen hepsinin yıkıldığına dikkat çekti. Deprem sonrası resmen kendi kaderlerine terk edildiklerini ifade eden Uçar, ne AFAD ne Kızılay ne de devletin geldiğini, siyasi partiler ve kurumlar sayesinde erzak ihtiyaçlarını karşılayabildiklerini söyledi. 30 bin nüfuslu bir mahalle olan Ekinci’de deprem sonrası evleri yıkılan çoğu insanın göç etmek zorunda kaldığını belirten Uçar, “Çok soğuk olduğu için bebek, çoluk çocuk hepsini Mersin’e göndermek zorunda kaldım. Çünkü doktor yok, hastane yok, bu ayazda hastalansalar bakacak kimse yok. Ben de kardeşim, oğlum ve yeğenimle burada serada kalıyorum” dedi.

‘HATAY’I TERK ETMEYİ AKLIMIN UCUNDAN BİLE GEÇİRMİYORUM’

Çadırlar geldiğinde ailesini de geri getireceğini vurgulayan Uçar, “Şimdi burada tek başıma kaldım, evi bırakmadım ama çadırlar gelirse ailemi tekrar buraya getireceğim. Burası sonuç itibariyle doğup büyüdüğümüz topraklar. Ben 62 yaşındayım, kebapçıyım. 30 sene Suudi Arabistan’da çalıştım ailemi doyurabilmek için ama ne olursa olsun hep Hatay’a geri döndüm ve terk etmeyi aklımın ucundan bile geçirmiyorum” diye konuştu.

‘ARAP ALEVİSİ OLDUĞUMUZ İÇİN TERK EDİLDİK!’

Mahallesini ve abisini terk etmeyen Ekinci sakini Rızık Uçar da devlet ve iktidar tarafından terk edilmelerinin tamamen Arap Alevisi olmalarından kaynaklandığını kaydetti. Suriye’de savaş sırasında AKP hükümetinin İdlib’e çok sayıda konteyner gönderdiğine işaret eden Uçar, “Savaş başladığında Allah şahidim olsun ki hükümet İdlib’e 20 bin konteyner gönderdi. Bu konteynerler de bir daha dönmedi. Böyle bir şey olamaz ya. Yanlış yapıyorlar. Biz deprem mağduruyuz ve 20 günü aşkın bir süredir tek bir çadır bulamıyoruz. Ama Allah’ın izniyle ayakta kalıyoruz” dedi.

ANTALYA OTELLERİNE YERLEŞTİRİLEN DEPREMZEDELER ‘SEZON BAŞLIYOR’ DİYE ÇIKARILDI

Öte yandan konuştuğumuz Ekinci Mahalle Muhtarı Can Tekin Uçar ise deprem sonrası Antalya’da otellere yerleştirilen çok sayıdaki Ekinci Mahallesi sakininin “sezon başlayacak” gerekçesiyle otellerden çıkarıldığına dikkat çekti. Mahalledeki en büyük sıkıntının hâlâ çadır olduğuna dikkat çeken Uçar, “Antalya’da yerleştirildikleri otellerden çıkarılan mahalle halkı tekrar dönecek ve en büyük sıkıntımız yine çadır. Çadır sorunu bir türlü çözülmedi” diye konuştu.