Uluslararası Hukukçular Delegasyonu’ndan Amed Barosu’na ziyaret

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı temaslarını sürdüren Uluslararası Hukukçular Delegasyonu, Amed'de basın örgütlerinden sonra Amed Barosu’nu ziyaret etti.

Tecride Karşı Uluslararası Hukukçular Delegasyonu’nu Amed Barosu Başkanı Nahit Eren ve Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı.

Baro Başkanı Nahit Eren, heyetin sorularını yanıtladı. Cezaevindeki gazeteci Dicle Müftüoğlu'nun duruşmasını takip ettiklerini söyleyen heyet politik davalarda ne tür zorlukları yaşadıklarını sordu.

Nahit Eren, yargının politik davalara bakış açısının iktidarın Kürt meselesine bakış açısıyla paralel ilerlediğini kaydetti.

Eren, "Kürt meselesinde ılımlı süreç olunca yargı da ılımlı oluyor. Süreç sertleşince yargı da sertleşiyor" dedi.

Baro Başkanı politik davalarda daha farklı, daha "özel" bir yargılama unsurunun olduğunu ve “özel” mahkemeler bulunduğunu belirtti.

“Bu dava dosyalarına yaklaşım dosyalara bakan avukata, savunmaya da bakış açısını değiştiriyor" diyen Eren, Amed Barosu'nun en çok suçlanan, en çok üyesi gözaltına alınan, tutuklanan ve yargılama konusu olan baro olduğunu vurguladı.

Eren, "Çünkü Kürt meselesinin çözümsüzlüğünü iktidara en yakın hissettiren baro Amed Barosu'dur" derken, baro üyesi 85 avukatın şuan yargılandığını ifade etti.

Uluslararası delegasyonun Amed temasları son bulurken,  heyet temaslarını yarın İstanbul'da sürdürecek.