Wan’da protesto: Geri adım atmayacağız

Wan'da Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) üyeleri, siyasetçilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

DEM Parti İl Örgütü önünde toplanan partililer, demokratik siyasal mücadeleden geri adım atmayacakları mesajını verdi. 

DEM Parti Wan İl Yöneticisi İlhan Güney, yaptığı açıklamada, faşizmin ülkede kol gezdiğini ve AKP-MHP hükümetinin siyasi mücadelelerini kriminalize ettiğini belirtti.

Güney, hükümetin iktidardan düşerken halka yönelik saldırılarını artırdığını söyleyerek, şunları ekledi: "Ülkede her gün ekonomik, siyasi, diplomatik, hukuki ve bürokratik krizler yaşanıyor. İktidar, Kürt halkının diline, kurumlarına ve partilerine saldırıyor. Kürtlerin demokratik mücadelesine saldırmak bu ülkeye zarar vermiştir. Bu ülkeyi seven, bir arada yaşamı savunan herkesi, iktidarın darbevari uygulamalarına karşı sesini yükseltmeye çağırıyoruz.”

Tecrit, baskı, gözaltı ve tutuklamalara karşı demokratik mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Güney, Kürt halkının topyekûn bir saldırı altında olduğunu ifade etti.

Güney şöyle devam etti: "Hukuk dışı bu saldırılar, ne kadar haklı bir mücadele verdiğimizin göstergesidir. Mehmet Sincarların, Vedat Aydınların, Pakize Nayır, Seve Demir ve Fatma Uyarların emeği ile örülmüş bu mücadeleyi hiçbir güç durduramaz. 'Kürtler ne istiyor?' diye soranlara bu tarihi ve şu anda yaşananları gösteriyoruz. Halay çektiği, demokratik siyasal mücadele verdiği, Kürtçe konuştuğu için saldırıya uğrayan halkımız, meşru ve demokratik mücadelesini vermiştir, verecektir."

Gözaltı ve baskınları kınayan Güney, "Biz halkımızla, partilerimizle, kurumlarımız ve tüm seçilmişlerimizle buradayız. Demokratik siyasal mücadelemizden bir adım geri atmadık, atmayacağız. Halkımızın kazanımlarına göz dikenler avuçlarını yalayacaktır. Tüm demokratik kitle örgütlerini, hukuk ve demokrasiden yana olan baroları, insan hakları örgütlerini, sendikaları ve sivil toplum kuruluşlarını halkımızın diline, partisine ve tüm değerlerine yönelen bu faşist dalgaya karşı ses çıkarmaya davet ediyoruz. Bizler vardık, varız, var olacağız" şeklinde konuştu.

Açıklama, "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganı ve alkışlarla son buldu.