Wan için işçi ve emekçilere çağrı

EMEP Antep Milletvekili Sevda Karaca, yeni kayyum girişiminin, tüm emek ve demokrasi güçlerince bir mücadele gündemi haline getirilmesi gerektiğini belirterek, işçi ve emekçileri mücadeleye çağırdı.

EMEP MİLLETVEKİLİ SEVDA KARACA

EMEP Antep Milletvekili Sevda Karaca, Wan’da yaşanan hukuk gaspına karşı “Yeni versiyon kayyum politikalarına karşı omuz omuza mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Emek Partisi (EMEP) Antep Milletvekili Sevda Karaca, sanal medyadan yaptığı açıklamada EMEP genel Başkanı Seyit Aslan ve beraberindeki parti heyetiyle Van’a gideceklerini açıkladı. ANF’ye konuşan Karaca, tek adam rejiminin Kürt halkının iradesini gasp etmek için her yola başvurduğunu söyledi. 

Seçim öncesinde Kürt halkının iradesini tehdit ve baskılarla ipotek altına almaya çalışan tek adam rejiminin, seçim günü de darbe görüntülerini aratmayan sahnelerle sandığı halk iradesine kilitlemeye çalıştığını kaydeden Karaca, şunları ifade etti: “Seçim sonuçlarını herkesin gözü önünde değiştirmek için taşıma seçmenleri devreye koydu. Halk boyun eğmeyip iradesini gösterince de yeni nesil kayyım uygulamalarıyla yine irade gaspına girişti. Van’da yaşananlar apaçık bir hırsızlıktır, gasptır. Adına sadece hukuksuzluk deyip geçemeyeceğimiz bu hırsızlık, halka polis baskısıyla, copla, gazla kabul ettirilmeye çalışılıyor. Van halkı iradesine sahip çıkıyor. İktidar, Kürt halkı iradesini kendinden yana kullandığında elindeki tüm olanaklarla savaş açıyor. Kürt halkının barış, eşitlik, demokrasi talepleri için AKP’ye verdiği dersi büyük bir yüzsüzlükle ‘Sizi de iradenizi de tanımıyorum’ diyerek yanıtlıyor.”

OMUZ OMUZA MÜCADELEYE DEVAM

Halkın AKP’ye iradesine sahip çıkma dersi vereceğinin altını çizen EMEP Antep Milletvekili Sevda Karaca, şöyle konuştu: “Hukuksuzluğun, demokratik hakların gaspının, Anayasa ve yasa tanımazlığın adı olan AKP, bu uygulamalarla halkı geri püskürtemeyeceğini anlayacak, halkın iradesine sahip çıkma mücadelesi bu dersi de verecek. Kürt illerinde seçim öncesinde, seçim günü ve şimdi yaşanan bu tablonun tüm emek ve demokrasi güçlerince bir mücadele gündemi haline getirilmesi gerekiyor. Biz Emek Partisi olarak yeni versiyon kayyum politikalarına karşı omuz omuza mücadeleye devam edeceğiz. Tüm emek ve demokrasi güçlerinin bu gasplara karşı birlikte mücadele etmesi ülkenin demokratikleşmesi ve tek adam iktidarının geriletilmesi için acil bir gündemdir. Halk iradesine darbe vurmak isteyen kayyım politikalarına karşı DEM Parti ile dayanışma içinde olacağız. Bu saldırıları, kendi iradesine, onurlu geleceğine, demokrasi ve eşitlik mücadelesine yapılmış saldırı olarak görmek tüm emek ve demokrasi güçlerinin sorumluluğudur. Tüm halkı, işçi ve emekçileri bu hırsızlığa karşı mücadeleye çağırıyoruz. Olduğumuz her yerde bu mücadeleyi büyüteceğiz.”