YRK: Serhed Rojava’nın izinden yürüyeceğiz

YRK, Türk devletinin Asos bölgesine yönelik İHA saldırısı sonucu 29 Ekim günü şehit düşen YRK savaşçısı Serhed Rojava’nın kimlik bilgilerini açıkladı.

Yekîneyên Rojhilatê Kurdistanê (YRK), işgalci Türk devletinin 29 Ekim’de Şarbajêr’e bağlı Asos bölgesine yönelik İnsansız Hava Araçları (İHA) ile saldırısı sonucunda Serhed Rojava’nın (Sîpan Silêman Hesen) şehit düştüğünü açıkladı.


YRK Basın İrtibat Merkezi’nden yapılan açıklama şöyle:

“İşgalci soykırımcı Türk devleti tükenişe doğru gittiği son yıllarda hava saldırıları yoluyla Rojhilatê Kurdistan gerillalarına yönelik birçok kez saldırı gerçekleştirdi. 29 Ekim saldırısında da yoldaşımız Serhed Rojava, devrimci sorumluluklarını yerine getirdiği sırada Türk devletinin namertçe saldırısı sonucu şehit düştü.

ÖZGÜR ÜLKE HAYALİYLE BÜYÜDÜ

Serhed Rojava yoldaşımız, Rojhilatê Kurdistan’da yurtsever bir ailede dünyaya geldi, özgür bir ülke hayaliyle büyüdü, Kurdistan üzerindeki sömürgecilik gerçeğini gençlik yıllarında tanıdı. Rêber Apo’nun fikir ve felsefesini tanıdıkça özgür dağlara ulaşma arayışı gelişti. Efrîn savaşından etkilenip genç yaşta yönünü gerilla saflarına çevirdi. Gerilla saflarında moralle, fedakarlıkla katılması, hiç durmaksızın emek verip alınteri dökmesi, yoldaşları tarafından hep sevilen biri olmasını sağladı. Rêber Apo’nun düşünce ve felsefesi temelinde kendini sürekli ideolojik ve askeri yönden eğitti. Bundan ötürü de kısa bir sürede gerçek bir Rêber Apo militanlığına ulaştı.

İZİNDE MÜCADELE SÖZÜ

Biz Rojhilatê Kurdistan birlikleri YRK olarak başta kahraman şehidimizin ailesi başta olmak üzere bütün Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz. Özgür bir ülke, özgür bir önderlik için kanımızın son damlasına kadar mücadelemizi aralıksız olarak yoldaşımız Serhed Rojava’nın izinden yürüteceğimize tekrar söz veriyoruz.”

Şehidin kimliğine ilişkin ise şu bilgiler verildi:

Adı Soyadı: Sîpan Silêman Hesen

Kod adı: Serhed Rojava

Katılım tarihi ve yeri: 2019, Süleymaniye

Şehadet tarihi ve yeri: 2022, Asos