YSK'den başvurulara ret

YSK, referandumdaki usulsüzlükle ilgili yapılan başvuruları reddetti.

HDP, CHP ve Vatan Partisi'nin referandumda usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla yaptığı başvurular Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından reddedildi.

YSK, AKP’li Recep Özel’in başvurusu üzerine “mühürsüz zarf ve oy pusulalarının da geçerli” sayılacağına dair karar vermiş ve bunun üzerine referandumun iptali yönünde başvurular yapılmıştı.

YSK'dan yapılan açıklamada, iptale ilişkin her üç partinin de talebinin reddedildiği bildirildi.

YSK'nın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Vatan Partisi tarafından ayrı ayrı Yüksek Seçim Kuruluna sunulan dilekçeler ile 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan Anayasa Değişikliği Halkoylamasının tam kanunsuzluk nedeniyle iptaline ilişkin talepler, bugün (19 Nisan 2017) saat 10.30'da başlayan Yüksek Seçim Kurulu toplantısında görüşülmüş, yapılan değerlendirmeler neticesinde, her üç talebin de ayrı ayrı oylanması sonucunda 10 üyenin red, 1 üyenin kabul yönündeki oyları ve oy çokluğu ile reddine saat 17.30 itibariyle karar verilmiştir."

YSK'da dördü siyasi partilerin temsilcisi olmak üzere 15 üye bulunuyor. Siyasi parti temsilcilerinin oy hakkının olmaması nedeniyle kararlar 11 üyenin oyuyla alınıyor.