Yurtsever Gençlik dergisi çıktı

2 aylık ideoloji ve kültür dergisi Yurtsever Gençlik, 'Newroz Ateşi Her Yeri Saracak' şiarı ile çıktı.

Dijital medya platformlarında 2 aylık ideoloji ve kültür dergisi olarak yayın hayatına devam eden Yurtsever Gençlik dergisinin Mart ve Nisan sayısı çıktı.


Dergide Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan Newroz şehitlerine dair yaptığı çarpıcı değerlendirmeler yer alıyor. Kurdistan gençliğine büyük bir direniş mirası bırakan Newroz şehitlerini daha iyi kavramak, onları anlamak ve uygulamanın yol haritasını, Abdullah Öcalan değerlendirmelerinde sunuyor.

İşgalci Türk devletinin faşizan politikalarına karşı gençliğin ve genç kadınların direnişe nasıl öncülük edeceklerine dair önemli vurgulara da yer veriliyor.
Portre bölümünde ise 2017 yılında Efrîn direnişinde şehadete ulaşan Şehit Navdar Serhat’ı mücadele arkadaşı anlatıyor.


'ÖZGÜR DÜŞÜNCE VE TARİH BİLİNCİ...'


PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan’ın  Yurtsever Gençlik dergisi için kaleme aldığı “Tarih Bilinci Bugünü Çözmemizin En Temel Yöntemidir” başlıklı yazının ikinci bölümüne bu sayıda yer verildi. Duran Kalkan yazısında, "Özgürleşmek, kendi tarih bilincini yaratmaya, ona sahip olmaya bağlıdır. Bunun dışında bir özgür duruş, özgür yaşama ulaşma kesinlikle yoktur. O halde özgürlük mücadelesi yürüteceksek, özgürlüğü elde edecek ve kesin bir yaşam olarak ortaya çıkartacaksak, bilmeliyiz ki bunun merkezinde özgür düşünce, zihniyet özgürlüğü; bunun da merkezinde tarih bilinci yer almaktadır. Kendi tarihsel gerçeğini bilme, tarihsel değerlerine sahip olma, tarihin içerdiği toplum, vatan, kültür, dil değerlerini görebilme, anlayabilme, sahiplenebilme ve onlarla yaşayabilmeyi tek yaşam gerçeği olarak kabul edebilmek gerekmektedir” diyor.
Baz Mordem “Kürt Gençliği Serhildanı Geliştirecek” başlıklı yazısında, gençliğin örgütlenme, bilinçlenme, direnme ve özgürleşme ihtiyacının bir aciliyet olduğunu belirterek, serhildanların Kürt gençliği öncülüğünde gelişeceğini belirtiyor.

 
Dergide birçok farklı içerik de yer alıyor. Dergiye şu linklerden ulaşılabilir:

 

https://komalen-ciwan.com/category/yurtsever-genclik

 

 https://issuu.com/yurtsevergenclik 

 

https://t.me/yurtsevergenclik