'İşgale karşı verilen direniş şehit Zîlan'ın mirasıdır'

YJA Star gerillalarından Ekin Van ve Şayan Botan, Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na yönelik işgal saldırılarına karşı şehit Zîlan'ın direniş çizgisi ile mücadele ettiklerini belirtti.

Zeynep Kınacı (Zîlan) 1996 yılında Dersim’de faşist-sömürgeci Türk ordusuna karşı yaptığı  fedai eylemle yeni  bir yaşamın manifestosunu yarattı. Kürdistan toprağının her karışında Türk devletine karşı eylem yapan HPG ve YJA Star gerillaları Zîlan'ın yarattığı direniş çizgisini sürdürüyor.

YJA Star gerillalarından Ekin Van ve Şayan Botan, Zîlan'ın fedai eylemine ilişkin konuştu.

Şehit Zîlan'ın yaptığı eylemle sürece cevap olduğunu söyleyen gerilla Ekin Van, "Şehit Zilam fedailik ve kahramanlık çizgisini PKK hareketimizde yaratmıştır. Zîlan’ın yaratmış olduğu çizgi bugüne kadar devam etmekte. En büyük örnek de Zap, Avaşîn ve Metîna'da verilen savaştır. Özellikle YJA Star gerillalarının eylemleri, mücadeleleri Zîlan, Egît, Mazlum ve Beritan'ın direniş ruhunu simgelemekte.

Faşist güçlere karşı direnişin, mücadelenin var olmasını başta Önder Apo’ya ve şehit Zîlan şahsında tüm şehit yoldaşlara borçluyuz. Zîlan arkadaşın eylemi kadınlara ve köleleştirilmiş olan Kürt halkına bir nefes olmuştur. Bu süreçte yaşanan savaşı ve Zîlan yoldaşın eylemini yaptığı süreçleri birbirden ayıramayız. Çünkü düşmanın 1996 yılında Kürt halkına ve PKK’ye yönelik saldırıları aynı şekilde devam etmekte. Zîlan ruhuyla yapılan eylemleri ve bu eylemlerde şehit düşen yoldaşları saygıyla anıyoruz. Biz de söz veriyoruz; Zîlan'ın yoldaşları olarak sürece cevap olacağız. Önder Apo üzerindeki tecridi kırıp, şehit yoldaşların yükselttiği bayrağı özgürlük zirvesine ulaştıracağız" diye konuştu.

ZÎLAN RUHU İLE MÜCADELE EDECEĞİZ

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Avaşîn, Metîna ve Zap'ta gerillaların Zîlan'ın direniş ruhu ile mücadele ettiğini belirten Şayan Botan, "Bugün Kürdistan dağlarında Zîlanlaşan binlerce gerilla var. Zîlan hevalin yarattığı direniş çizgisi Arinlere, Awzemler kadar nesilden nesile devam ediyor. Örneğin yapılan eylemler, düşürülen skorskiler aslında Zîlan'ın yarattığı direniş ruhunun devamıdır. Ben de bir YJA Star gerillası olarak Zîlan ruhuyla mücadelemi sürdüreceğim. Düşman saldırılarına Zîlan ruhuyla cevap olacağız bu direniş zinciri hiçbir zaman kırılmayacak. Mevzilerde düşmana karşı savaşan arkadaşları selamlıyorum" dedi.