Şengalli Anneler: Türk devleti ahlaksız bir savaş yürütüyor

Türk devletinin gerillaya karşı ahlaksız bir savaş yürüttüğünü söyleyen Şengalli anneler, kimyasal silah kullanımına göz yuman uluslararası devletlere de tepki gösterdi.

Türk devletinin kimyasal silah kullanması sonucu, özellikle Avaşîn, Zap ve Garê’de birçok gerilla şehit düştü.

Türk devletinin 6 aydır Kürdistan dağlarında kimyasal silah kullanmasına tepki gösteren Şengalli Anneler,  Kürdistan şehitlerini anarak ailelerine başsağlığı diledi.

Şengalli Şemê Remo, Türk devletinin gerilla karşısında savaşamadığı için kimyasal silaha başvurduğunu belirterek, “Türk devleti gerilla ile savaşamadığı için kimyasal silah dahil birçok kirli yönteme başvuruyor. Kürdistan dağlarında kimyasal silah kullanırken, Rojava’da, Şengal’de ve Maxmur’da ise halkın üzerine bombalar yağdırıyor. Fakat Rêber Apo’nun fikirlerine ve ideolojisine inanan halk, bu saldırılar karşısında daha da bileniyor. Türk devleti ülkemizin herhangi bir parçasına saldırdığında ya da çocuklarımızı şehit ettiğinde öfkemiz daha da büyüyor. Şehitlerimizin intikamını alacağız ve hayallerini gerçekleştireceğiz.

‘GİDİN TÜRK DEVLETİNİN GERÇEKLİĞİNİ GÖRÜN’

BM ve uluslararası kurumlar kimyasal silaha karşı sağır ve dilsiz olmuş durumdalar. Herkes de biliyor ki bu silahların kullanımı dünyada yasak. Fakat sessiz kalarak Türk devletine bunun iznini vermişler. İnsan haklarını savunduklarını belirten tüm devletlere çağrıda bulunuyoruz; gidin kimyasal kullanılan yerlerde araştırma yapın ve Türk devletinin gerçekliğini görün. Êzidî kadınlar olarak bu adaletsiz savaşı asla kabul etmiyoruz” diye konuştu.

 

‘SEROK APO’NUN SAVAŞÇILARI ASLA YENİLMEZ’

Kinê Xidir da Türk devletinin kimyasal silah kullanmasına duyduğu öfkeyi şu sözlerle dile getirdi: “Türk devletinin yaptığı ahlaksızlıktır. Türk devleti, Zap, Metîna ve Avaşîn'deki hava saldırılarına rağmen gerilla direnişini geçemedi. Türk devleti bilsin ki, Serok Apo’nun savaşçıları asla yenilmez. Tüm devletler insan haklarından bahsediyorlar ama 6 aydır Türk devleti kimyasal silahla çocuklarımızı katlediyor, kimsenin sesi çıkmıyor. Uluslar arası devletler Türk devletinin kimyasal silah kullanımına göz yumuyor. Şengal halkı olarak, Şengalli anneler olarak insan haklarına bağlı olan herkese kimyasal silahlara karşı tepki gösterme çağrısında bulunuyoruz.”