Afgan kadınlar: Yavaş yavaş siliniyoruz

Afganistan’ın başkenti Kabil’de kadınlar, Talibanların kadınlara yönelik baskılarını düzenledikleri bir eylem ile protesto etti. Kadınlar eylemde "Yavaş yavaş siliniyoruz" mesajı verdi.

Kabil’de kadınlar Talibanların baskılarını protesto etmek amacıyla bir eylem düzenledi.

Eylemcilerden 32 yaşındaki Tahmina da Cumartesi günü protestoya katılan eylemciler arasında yer alıyordu. Amaçlarının “Taliban’ın kadın haklarına saygı göstermesini talep etmek” olduğunu belirten Tahmina, Europe1 mikrofonlarına, “Onlardan biri bana yaklaştı ve evime geri dönmem gerektiğini, türbanımın uygun olmadığını da söyledi” diye konuştu. Tahmina, o esnada kara bir çarşaf giymiş olduğunu da sözlerine ekledi.

Talibanların Kabil’i ele geçirdiği üç haftadır kadınların çalışmaya gidemediği, hayatlarının tehlike altında olduğunu söyleyen hakim Nabila Monawary Talibanların eline geçmemek için eşi ve çocuklarıyla her gün ev değiştirmek zorunda kalıyor.

Monawary, Talibanların aralarında kadınlara tecavüz edenlerin de bulunduğu bütün tutukluları serbest bıraktığını da hatırlattı. Mahkum edilmiş erkeklerin serbest bırakılması ile kadınların hayatlarının da tehlikede olduğunu söyledi.