Avesta kahramanlık destanı yazdı

Demokratik Özerk Yönetimi Kadın Koordinasyonu: Avesta; Türk devleti ve çetelerinin işgal saldırılarına karşı Efrin’in Hemam köyünde, Türk devletinin ölüm makinasına karşı fedai eylem gerçekleştirerek kanıyla kahramanlık destanı yazdı.

Demokratik Özerk Yönetimi Kadın Koordinasyonu Efrin’de işgalci Türk ordusuna karşı fedai eylem gerçekleştiren YPJ savaşçısı Avesta Xabur’a ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Kadın Koordinasyonu, “Bir kez daha Rojava’da Kürt kadınlar, tüm insanlığın onur sembolü olduklarını ispatladı. Dün Arin Mirkan Kobane’de, bugün Avesta Xabur Efrin’de tarihi bir direniş gösterdi. Avesta; Türk devleti ve çetelerinin tüm dünyanın, uluslararası toplumun gözleri önünde her çeşit silah kullanarak gerçekleştirdiği işgal saldırılarına karşı Efrin’in Hemam köyünde, Türk devletinin ölüm makinasına karşı fedai eylem gerçekleştirerek kanıyla kahramanlık destanı yazdı. Tüm dünyaya hiçbir gücün kadının toprağına ve özgürlüğüne olan aşkına ulaşamayacağını ispatladı” dedi.

Avesta Xabur’un direnişi karşısında saygıyla eğildiklerini belirten Koordinasyon, şöyle dedi: “Direniş, Suriyeli kadınlara onurlu yaşamın mirasıdır. Türk ordusu saldırılarını ne kadar şiddetlendirse de amacına ulaşmayacak ve kadınların iradesini durduramayacak.”