Bêrîtan ruhuyla zafere yürüyorlar

YJA STAR gerillaları, şehadet yıl dönümünde idrak ettikleri Bêrîtan’ın ruhuyla zafere yürüdüklerini söyledi.

YJA Star gerillaları Azadî Koçer, Devrim Şirnex ve Viyan Botan, Bêrîtan’ın 29. şehadet yıl dönümü vesilesiyle Stêrk Tv’ye konuştu.

Bêrîtan’ın direniş çizgisinin kendileri için meşale olduğunu belirten gerillalar, “Biz de Bêrîtan ruhuyla düşmana karşı büyük savaşacağız. İhanet çizgisine yine cevap vereceğiz. Hiçbir zaman bizi teslim alamazlar“ vurgusunda bulundu.

YJA Star gerillalarının değerlendirmeleri şöyle:

Azadî Koçer: Bêrîtan bizim direniş çizgimizdir. YJA Star güçleri olarak izinde yürüyoruz. 90’lı yıllarda ihanet çizgisine karşı gösterdiği direnişi, bugün savaş mevzilerinde yüzlerce yoldaşımız gösteriyor. O dönemin ruhu, bugün kendini tekrar ediyor. O ruhla savaşıp başarıya ulaşacağız.

Devrim Şirnex: Bêrîtan şahsında yurtseverlik ölçüleri tekrar canlanıyor. En çok öne çıkan özelliklerden biri de yurtseverliktir. Ülke aşkı, toprak aşkı, halkına ve Önderliğine olan bağlılık öne çıkıyor. Direniş çizgisi bizim meşalemiz oldu. Kendisine ve kadınlara dayatılan birçok anlayışa karşı savaştı. Bêrîtan ruhuyla düşmana karşı büyük savaşacağız. İhanet çizgisine yine cevap vereceğiz. Hiçbir zaman bizi teslim alamazlar.

Viyan Botan: Cesareti beni çok etkiledi. Henüz evdeyken filmini izlemiştim. Yaşamını araştırmıştım. Çok etkileyici bir yaşamı vardı. Katılmamda da etkisi büyüktür. Bêrîtan, bir çizgidir. Bugün o çizgide yüzlerce, binlerce gerilla direniyor, mücadele ediyor.

Heftanîn’de Heval Rustem’in eylemi de düşmanın eline geçmemek için direnme yoludur. Bêrîtan’ın cesareti, yoldaşlığı bize yol gösteriyor. Ben de bir YJA Star gerillası olarak Bêrîtan çizgisinde mücadelemi büyüterek sürdüreceğim. Asla boyun eğmeyeceğiz.