DAKAP: Saliha Aydeniz tüm Kürt kadınlarının iradesidir

DBP Eşbaşkanı Saliha Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılmasını protesto eden DAKAP, "Saliha Aydeniz tüm Kürt kadınların iradesidir ve öyle kalacaktır" dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Saliha Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılmasının Meclis Hazırlık Komisyonu tarafından kabul edilmesine ilişkin Dicle Amed Kadın Platformu (DAKAP) öncülüğünde protesto edildi. Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi üyelerinin yanı sıra eyleme HDP milletvekilleri Pero Dündar ve Dersim Dağ da katıldı. Bayramoğlu Parkı'nda eylemde kadınlar adına açıklamayı DBP Kadın Meclisi Üyesi Ayhan Akgül okudu. 

‘AYNI SEBEP SONUÇ İLİŞKİSİ DEVREDE’

AKP-MHP iktidarının şiddet ve kutuplaştırıcı siyasetinin ülkeyi taşıdığı ortamın herkes tarafından görüldüğünü söyleyen Ayhan, “Sayın vekilimiz Saliha Aydeniz ve vekilliği düşürülen, haklarında fezleke açılan tüm vekillerimiz için aynı sebep-sonuç ilişkisi devrededir. Savaş ve tecrit politikaları ülkeyi getirdiği nokta ortadadır. Buna karşı Kürt halkının çözüm adresi olarak gördüğü Gemlik'e yürüme iradesi temel, yasal hak olmanın yanında  meşru ve hukukidir. Ancak bu irade ve desteği gören faşist iktidar olağanca saldırganlığıyla vekillerimizin de halkın yürüyüşüne engel olmaya çalışmıştır. Vekilimiz Saliha Aydeniz 12 Haziran günü İstanbul'da polisin kitleye saldırısına tepki gösterdiği için Meclis kürsüsünden hedef gösterilmiştir, yandaş medya ve trollerinin linç girişimlerine maruz kalmıştır" dedi. 

‘AMED’İN VE TÜM KÜRTLERİN İRADESİDİR’ 

AKP ve MHP ortaklığının yarattığı antidemokratik, siyasi ve toplumsal ortamda Meclis Başkanı’nın Meclis’in misyonunu ayaklar altına aldığını kaydeden Ayhan, halk iradesinin hiçe sayıldığını ifade etti. Ayhan, "Amaç bir yandan iç siyasette toplumu kutuplaştırmak bir yandan Kürtlerin kazanılmış tüm haklarını elinden almak ve mücadele gücünü kırmaktır. Kadın şahsında daha sert ve barbarca yaklaşım bu iktidarın temel anlayışını ortaya koymaktadır. Bu faşist iktidarın Kürt kadınına yaklaşımını Taybet Ana'ya, Aysel Tuğluk'a, Figen Yüksekdağ'a yaklaşımından ve daha nice örneğinden biliyoruz. Fiziksel, hukuksal, siyasal her türlü saldırıya karşı mücadele edeceğiz. Ülkenin sürüklendiği karanlık ve kaos ortamından geri dönüşün, demokrasi mücadelesi ile olacağını ve mücadelede en güçlü olanın kadınları olduğunu ve bizden ne kadar korktuklarını biliyoruz. Bilinmelidir ki bu mücadele devam ettiği sürece Saliha Aydeniz Amed'in ve tüm Kürt kadınlarının iradesidir ve öyle kalacaktır" sözlerine yer verdi. 

 Açıklama, okunan metnin ardından alkışlarla son buldu.