Davacı kadınlar: Karar ne olursa olsun vazgeçmeyeceğiz

Danıştay'da süren İstanbul Sözleşmesi’nin feshinin iptali davası ardından açıklama yapan kadınlar, "Karar ne olursa olsun İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Danıştay 10'ncu Dairesi’nde gün boyunca süren İstanbul Sözleşmesi'nin fesih kararının iptali yönündeki davanın ardından kadınlar Danıştay önünde basın açıklaması yaptı. 

Açıklamada, "İstanbul Sözleşmesi bizim, vazgeçmiyoruz" yazılı pankart açıldı. 

'ERDOĞAN’IN SAVUNMASINI KABUL ETMİYORUZ'

Açıklamada ilk söz alan Eşitlik için Kadın Platformu (EŞİK) Başkanı Berrin Sönmez, "Bir duruşmayı daha geride bıraktık. Yine kendi iddialarını ortaya koydular. Davada, İstanbul Sözleşmesi'nden çekildiğimizden bu yana gerçekleşen cinayetlerle hayatını kaybeden kadınların hepsi anıldı. Saygıyla aramızda olmayanların yerine koyduk kendimizi. Böyle bir durumda yine iktidarı ve Cumhurbaşkanını savunan Daire Başkanı kararı hukuk yönünde bile açıklayamadı. Sadece 'Biz yaptık oldu' yönünden bir savunma gerçekleştirildi. Biz Cumhurbaşkanlığı savunmasını kabul etmiyoruz, savcı mütalaasını kabul ediyoruz" diye belirtti. 

‘TÜM TOPLUMUN DAVASIDIR'

Türkiye İşçi Partisi (TİP) avukatı Yelda Koçak da, "Bugün bir kez daha İstanbul Sözleşmesi'ne niye ihtiyaç duyduğumuzu anlattık. Ama neden çıkıldığına dair bir cevap alamadık. Her şeyi usulüne uygun yapmış olsanız bile bizim esastan itirazımız var. İstanbul Sözleşmesi davası sadece kadınların davası değil. Burada tartıştığımız rejim sorunudur. İstanbul Sözleşmesi Davası tüm toplumun davadır. Hukuk devleti ilkesine yaşatmaya devam edeceğiz"  dedi. 

'ALANDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Zeynep Korkmaz ise "Biz bugün sadece İstanbul Sözleşmesini değil hukukun üstünlüğünü de savunuyoruz. Alanda olmaya devam edeceğiz. İstanbul Sözleşmesi vazgeçilmemizdir" şeklinde konuştu. 

Son olarak açıklama, "İstanbul Sözleşmesi yaşatır" sloganıyla son buldu.