DBP'li Eş Başkan Çapanoğlu'na 7 yıl hapis

Yerine kayyum atanan DBP'li Belediye Eş Başkanı Petek Elyusa Çapanoğlu'na 7 yıl hapis cezası verildi.

Yerine kayyum atanan DBP’li Eğil Belediyesi Eş Başkanı Petek Elyusa Çapanoğlu hakkında açılan davanın ikinci duruşması, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Tutuksuz yargılanan Çapanoğlu'nun katılmadığı duruşmada avukatı hazır bulundu.

Davanın esası hakkında görüşünü açıklayan duruşma savcısı, Çapanoğlu'nun "örgüt üyeliği" suçundan cezalandırılmasını talep etti. Ardından söz alan Av. Cabbar Leygara, savcılık mütalaasına katılmadıklarını belirterek, müvekkilinin üzerine atılı suçun yasal unsurları oluşmadığı, siyasi parti faaliyetleri kapsamında basın açıklaması ve yürüyüşlere katıldığı ve DTK'nin yasal ve demokratik bir kurum olduğunu söyledi. Leygara, müvekkilinin beraatını istedi.

Mahkeme Heyeti, Çapanoğlu'na "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Mahkeme ayrıca Petek hakkında hükmen tutuklanma kararı çıkardı.

SUÇLAMALAR: BASIN AÇIKLAMASI VE YÜRÜYÜŞLER

Petek Elyusa Çapanoğlu hakkında, 2009-2014 yılları arasında Demokratik Toplum Kongresi (DTK) delegesi olduğu ve 18 basın açıklaması ve yürüyüşe katıldığı gerekçesiyle "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.