GÖRÜNTÜLÜ

Duisburg’da 8 Mart paneli

NRW eyaletinde 8 Mart etkinliklerinin startı, Duisburg’da “Jin Jiyan Azadî ile Kadın Devrimine Yürüyoruz‘ hamlesi kapsamında düzenlenen bir panelle verildi.

Almanya’nın Duisburg Kentinde YJK-E NRW tarafından 8 Mart etkinlikleri kapsamında Jineoloji Atölyesinden Elif Kaya ve YJK-E Sözcüsü Kezban Doğan’ın katılımı ile Jin Jiyan Azadî felsefesini konu alan panel düzenlendi. 

Düzenlenen panel ile NRW eyaletinde de 8 Mart etkinliklerinin startı verildi. Kadın Özgürlük mücadelesi şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan panel, “Jin Jiyan Azadî ile Kadın Devrimine Yürüyoruz‘ hamlesi kapsamında gerçekleştirildi.

Panel, 24 Şubat tarihinde Almanya’nın Wesel kentinde  katledilen Yüksel Yargan şahsında erkek egemen zihniyetinin hedefi olan tüm kadınlara adandı.

Konuşmacılardan Elif  Kaya, Kürt Kadın  Hareketi’nin daha önce yürütmüş olduğu hamlelere değinerek, “Jin Jiyan Azadî ile Kadın Devrimine yürüyoruz” hamlesinin dayanaklarına değindi.

Hamle etrafında kadınların neden özgün örgütlülüğe ihtiyacı olduğunu vurgulayan Elif Kaya, cins bilinci, cins sevgisi, cins mücadelesinin kadınlar için toplumsal yaşamda ve örgütsel yapılanmadaki etkilerine değindi. 

Kezban Doğan ise, 8 Mart’ın tarihçesini ve Kürt kadınlarının 8 Mart’a kattığı anlamı ele aldı. 

Panel katılımcıları da, tek tek “Jin Jiyan Azadî” sloganın kendileri için ne anlam ifade ettiğini ele değerlendirdi. 

Panel daha sonra Kevana Zêrîn sanatçılarından Pîya ve Dîda’nın katılımı ile müzik eşliğinde devam etti ve govend ile sonlandırıldı.