Efrînli kadınlara ‘idam cezası’ protesto edildi

Türk devletinin işgali altında bulunan Efrîn'de kadınlara yönelik saldırı ve “idam” cezaları Şehba’da protesto edildi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Şehba Kadın Meclisi, işgal altındaki Efrîn'de kadınlara yönelik işkence ve ağır cezalara ilişkin açıklama yaptı. Türk devletine bağlı bazı çeteler, işgal altındaki Efrîn'de çok sayıda kadına haksız ve hukuksuz bir şekilde “idam” cezası verdi.

Şehba’da açıklama yapan kadınlar Türk devleti ve çetelerinin kadınlara yönelik uygulamalarını protesto etti. Kampa Berxwedanê'de (Direniş Parkı) yapılan eyleme meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve Şehbalı ve Efrînli çok sayıda kişi katıldı.

Açıklama yapan PYD Kadın Meclisi Üyesi Yıldız Mûsa, "Türk devletinin ve çetelerinin Efrîn'de kadınlara yönelik işlediği suçları kınıyoruz. Bu suçların amacı kadınların iradesini kırmaktır” dedi.

Kongra Star üyesi Gulê Mihemed, Türk devleti ve çetelerinin Efrîn halkına yönelik suçlarını sürdürdüğünü söyledi.

Lemya Ebas isimli Arap ise şunları söyledi: "İşgal altındaki Efrîn'de kadınların katledilmesini reddediyoruz. Türk devletinin kontrolünde bulunan cezaevlerinde tutulan tutsak kadınların bir an önce bırakılmasını istiyoruz. Kadınlara karşı işlenen suçlar ve idam cezaları konusunda Türkiye ile İran arasında herhangi bir fark yoktur.”