Frankfurt ve Londra'da Afgan kadınlarla dayanışma eylemi-YENİLENDİ

Frankfurt ile Londra'da Afgan kadınlarla dayanışma eylemi düzenlendi.

Almanya’nın Frankfurt kentinde Frankfurt ve çevresindeki kentlerdeki Kürt kadın meclisleri, Türk devletinin Şengal’e yönelik düzenlediği soykırım saldırılarını protesto, Afgan kadınlarla dayanışma amacıyla bir eylem düzenledi.

Eyleme Woman Defend Rojava grubu ile Afgan kadınlar da bayraklarıyla katıldı.

Eylemde konuşan Afgan bir kadın, ülkedeki genel durumu aktardı, Avrupa ve ABD’nin Afganistan’ı 20 yılda Taliban’a devrettiğini ve tüm bunların dünyanın gözü önünde yaşandığını söyledi.

Afgan konuşmacı özellikle kadınların ve çocukların durumuna dikkat çekti.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi adına eylemde yapılan konuşmada ise Şengal ve Afganistan’da aynı faşist, dinci ve kadın düşmanı zihniyetin varlığına, AKP-MHP faşizminin kendisinden olmayanlara yaşam hakkı tanımadığı ifa edildi.

Konuşmacı, işgalci Türk devletinin vahşice Kürdistan’ı bombalayarak, Kürt halkını katlettiğini de söyledi.

LONDRA

İngiltere’nin başkenti Londra’da Afgan kadınlarla dayanışma eylemi düzenlendi. Eyleme katılan Kürt kadınları eril ve barbar zihniyete karşı ortak mücadele çağrısında bulundu.

Londra’da enternasyonalist ve Ortadoğulu kadın örgütleri Trafalgar Meydanı’nda Afgan kadınlarla dayanışma eylemi düzenlendi. Eylemde Şengal ve Afganistan’da faşist, gerici, barbar ve kadın düşmanı zihniyetin saldırılarına dikkat çekilerek, bu zihniyete karşı öz savunma geliştirilmesi ve ortak mücadele vurgusu yapıldı.

Eyleme katılan Kürt Kadın İnisiyatifi üyeleri, YPJ ve YPG bayrakları açarak Şengal ve Afganistan’daki barbar çetelere dikkat çekti.

Eylemde Avrupa Kürt Kadın Hareketi’nin (TJK-E) bildirisi okunarak, faşist ve gerici zihniyete karşı mücadelenin büyütüleceği ifade edildi.