Gerilla Cûdî: Heval Sara’nın direnişi bize mirastır

YJA Star gerillası Avaşîn Cûdî, "Heval Sara hiç kimseye karşı baş eğmedi. Faşizme karşı netti. Onun bu direniş tarzı bize mirastır” diye kaydetti.

Sakine Cansız'ın yolunda bedel ödemenin kutsal bir görev olduğunu belirten YJA Star gerillası Avaşîn Cûdî, “Şehit düşen yoldaşlarımızın hepsi, Heval Sara’yı kendisine örnek alarak bu mücadelede büyük rol oynamıştır” diye konuştu.


YJA Star gerillası Avaşîn Cûdî, Paris Katliamı’nın yıl dönümü vesilesiyle ANF’ye konuştu.

PKK kurucularından Sakine Cansız’ın (Sara) Özgürlük Hareketi’nde ayrı bir yeri olduğunu belirten Avaşîn Cûdî, şöyle devam etti: “Faşizme karşı büyük direniş göstermiştir. İfade ettiği gibi; yaşamı hep kavgaydı. Hiç kimseye karşı baş eğmedi, faşizme karşı netti. Onun bu direniş tarzı, bize mirastır. Biz de bu yolda kendimizi sorgulayarak mücadele yürütüyoruz.

BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIZ

Heval Sara’nın Rêber Apo’yla yürüttüğü yoldaşlık, gerçekçi ve hakikatin göstergesiydi. Rêber Apo, Heval Sara’nın direnişinden etkilenerek fotoğrafını odasına asmıştı. Onun Rêber Apo’yla olan bu bağlılığı halkla olan ilişkilerinde kendini gösteriyordu. Toplumdaki duruşu sevgiyle ve saygıyla karşılanıyordu ve halk içerisinde sevilen bir kişilikti. Bunun içinde Heval Sara’nın şahadeti halk içinde büyük bir etkilenme yaratı. Heval Sara’nın yolunda yürüyen Heval Delal, Heval Leyla, Heval Sorxwîn ve Heval Şîlan şahsında binlerce yoldaşımız bedel verip büyük fedakarlıklar yaptı. Şehit düşen yoldaşlarımızın hepsi, Heval Sara’yı kendisine örnek alarak bu mücadelede büyük rol oynamıştır. Direniş mevzilerindeki genç kadın arkadaşlar da Heval Sara’nın özgürlüğe bağlı olan inadını kendisine örnek alarak, işgalci Türk devletine karşı direniş sergiliyor. Heval Sara’nın yolunda bedel ödemek için hazırız, bu bizim için kutsal bir görevdir.

BİZ RÊBER APO’YA BORÇLUYUZ

Biz zafere kilitlenmişiz, kazanana dek mücadelemizi yürüteceğiz. Önceliğimiz; Rêber Apo’ya yönelik oluşturan tecridi kırmak ve fiziki özgürlüğünü elde etmektir. Biz Rêber Apo’ya borçluyuz. Rêber Apo’nun bize tanıma fırsatı verdiği kahraman yoldaşlarımızı yolunda yürüyeceğimizin sözünü veriyoruz. Rêber Apo için zindanda açlık grevine giren yoldaşlarımızın direnişini selamlıyoruz.”